سيمرغ/ شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگي را به درون تخم مرغ افزايش مي دهد مناسب نيست و بايد هنگام مصرف شسته شود.
احتمال آلودگي پوسته تخم مرغ زياد است و نبايد در محفظههايي که به عنوان جا تخم مرغي در يخچالها تعبيه شده قرارداده شود، بلکه بايد در ظروف دربسته، در يخچال و در درجه حرارت پائين تر از 10 درجه سانتيگراد نگهداري شود.
در صورتي که تخم مرغ به مدفوع آغشته يا خون آلود بود و يا ترک داشت، بهتر است شسته شده و بلافاصله مصرف شود، بايد از قراردادن تخم مرغ در کنار ساير مواد غذايي خودداري کرد و پس از تماس با تخم مرغ، دستها را بايد شست.
در گذشته برخي عقيدهها رايج بود که اگر تخم مرغ به صورت خام يا نيم پز مصرف شود مقويتر است، تخم مرغ براي خوردن بايد کاملا پخته شود و حرارت 70 درجه سانتيگراد به کليه قسمتهاي آن برسد و زرده و سفيده کاملا سفت شود.
براي آب پز کردن تخم مرغ بايد آن را بعد از جوش آمدن آب به مدت 5 تا 7 دقيقه در حال جوش قرار داد تا زرده آن کاملاً سفت شود و نيز در پختن مواد غذايي داراي تخم مرغ دقت شود تا حرارت به تمام قسمتهاي آن برسد به طوري که قسمتهاي مختلف آن سفت شده و به صورت شل نباشد.
با توجه به اينکه نيمرو کردن با روغن باعث افزايش کالري غذا ميشود، همه افراد به ويژه بيماران قلبي و بيماران داراي چربي خون بالا از روش هاي ديگر براي خوردن تخم مرغ استفاده نمايند.