141
5
16.4K
141
5
16.4K
خراسان/ در قديم که با دست غذا ميخوردند، رسم بود پيش از غذا دستها را با آفتابه و لگن ميشستند. در مهمانيها آفتابه و لگن را سر سفره پيش مهمانها ميبردند. لگن را زير دست هر يک ميگرفتند و با آفتابه آب ميريختند تا مهمانها دستها را بشويند. چون آفتابه و لگن از تجملات سفره بود بنابراين بعضيها سعي ميکردند سر سفره چند دست آفتابه و لگن بياورند، در اين صورت انتظار مهمانها اين بود که با اين وضع حتما غذا بسيار مفصل است.
اما گاهي پيش ميآمد که اينطور نبود و تشريفات سفره بيشتر همين آفتابه و لگن بود و خبري از غذاي درست و حسابي نبود. در چنين مواردي بود که اين مثل «آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هيچي» استفاده ميشد.