نماد آخرین خبر

نگاهی به تاریخچه و ابداع شکلات در جهان

منبع
نمناک
بروزرسانی
نگاهی به تاریخچه و ابداع شکلات در جهان

نمناک/ از آمريکاي لاتين گرفته تا جهان مدرن امروزي؛ شکلات در بين مردم محبوبيت داشته است. شکلات ماده اي است که بسياري از افراد از خوردن آن لذت مي برند. اين ماده با طعم بي نظير خود ما را وارد دنياي فانتزي ديگري مي کند. به بهانه روز جهاني شکلات قصد داريم در اين بخش از گوناگون نمناک نگاهي داشته باشيم به تاريخچه شکلات و ابداع کننده آن.

تاريخچه شکلات 4000 ساله است که از آمريکاي باستاني آغاز مي شود و تا مکزيک هم ادامه پيدا مي کند. اولين گياهان کاکائو در اين نواحي پيدا شده اند، شکلات از درخت تئوبروما تهيه مي شود.



اولين شکلات دنيا رو اولمک ها درست کردند
"اولمک" اولين تمدن در آمريکاي لاتين بود که گياه کاکائو را تبديل به شکلات کرد و آنها همچنين در مراسم هاي خود از نوشيدني هاي شکلاتي استفاده مي کردند بنابر اين " اولمک ها " اولين مردماني بودند که شکلات درست کردند.

مايان ها
تا چند قرن بعد "مايان ها" به شکلات به عنوان نوشيدني مقدس رو آوردند. قبايل مايا مردمي با اصل و نصب بودند که در سال 500 ميلادي در جنوب کشور مکزيک زندگي مي کردند و امروزه نوادگانشان در آمريکاي جنوبي زندگي مي کنند. آنها اولين نفراتي بودند که لذت طعم کاکائو را کشف کردند. شکلات مايان از انواع خام دانه هاي کاکائو درست مي شود که به آن کمي ذرت و فلفل اضافه مي کردند و مي جوشاندند که يک ترکيب کف مانند غليظ از آن به دست مي آوردند که آب تلخ مي گفتند. 

ماياها دانه هاي کاکائو را درو کرده و به عنوان اولين کشت درختي در سرزمين هاي پست مورد نظرشان، پرورش مي دادند و در داد و ستد از آنها استفاده مي کردند و در عوض لباس و اسب مي گرفتند.

آزتک ها
آزتک ها ساکنان اوليه مکزيک و دومين گروه مشتاق به مصرف کاکائو بودند که درخت کاکائو را ستايش مي کردند. به دليل خشک بودن محل زندگي آزتک ها آنها نمي توانستند درخت کاکائو را پرورش دهد و به همين خاطر از طريق داد و ستد و يا از طريق جنگ ها به صورت غنائم جنگي دانه هاي کاکائو را به دست مي آوردند و حتي از آن براي دادو ستد استفاده مي کردند.

در قرن 15 نيز از دانه هاي کاکائو استفاده مي کردند و آن را به مواد غذايي مختلف افزوده که طعم خوبي به آنها مي داد و به عنوان يک نوشيدني انرژي بخش استفاده مي کردند. جالب است بدانيد که  قبل از جنگ بيشتر از آن مي نوشيدند. 

شکلات در اسپانيا

هنوز هيچ کس نمي داند که شکلات دقيقا از اسپانيا آمده است يا خير اما کاشفاني مثل هرنان کورتس شکلات را در سال هزار و 528 وارد کشورش کرد. او اين شکلات ها را از آمريکا آورده بود. در آن زمان به دنبال ثروت و طلا بود که به جاي آن با يک فنجان دانه کاکائو برگشته بود.

وقتي که به کشور خود برگشت، دانه کاکائو را به اسپانيايي ها معرفي کرد. اسپانيايي ها از شکلات مايع به عنوان يک نوشيدني اشرافي استفاده مي کردند. آن را به عنوان يک نوشيدني اسپانيايي همراه با شکر و عسل سرو مي کردند تا کمي طعم تلخش را شيرين کند. همين باعث شد که شکلات به سرعت محبوبيت زيادي در بين افراد ثروتمند پيدا کند؛ حتي کاتوليک ها هم عاشق شکلات بودند و آن را در مراسم شادي سرو مي کردند. 

انحصار شکلات در اسپانيا
اسپانيايي ها توانستند حدود صد سال کاکائو را در انحصار خود قرار دهند و از گسترش آن جلوگيري کنند و شيوه توليد آن را پنهان نگه دارند. بالاخره يک ايتاليايي با سفر به مناطق زندگي بوميان آمريکا به نحوه کاشت کاکائو و تهيه نوشيدني شکلات پي برد و در بازگشت آن را به کشور ايتاليا آورد و اينگونه بود که انحصار مالکيت اسپانيايي را در قاره آمريکا شکست. 

شکلات در اروپا
شکلات در اسپانيا مدت زمان طولاني باقي ماند. تقريباً يک قرن طول کشيد تا بخواهد به کشورهاي ديگر برسد. نحوه رسيدن شکلات به فرانسه اينگونه بود که پادشاه لويس هشتم در فرانسه در سال 1315 با دختر پادشاه ديگر به نام فيليپ سوم ازدواج کرد و براي جشن ازدواجشان نمونه هايي از شکلات هاي شاهانه را سرو کردند و همين باعث شد که وجود شکلات در خانه ها به عنوان يک ماده غذاي خاص شناخته شود که کم کم در سراسر اروپا هم محبوبيت پيدا کرد. 


افتتاح نخستين کافه شکلات
بعد از راه يافتن شکلات به آلمان در سال 1646، سرانجام يک دکتر انگليسي با سفر به آمريکاي مرکزي توانست شکلات را در سال 1650 ميلادي به انگليس ببرد. دکتر"سر هنس سوان" با پي بردن به ارزش غذايي بالاي کاکائو براي اولين بار دستور تهيه نوشيدني شکلاتي را که به آن شير افزوده شده بود، نوشت اما استقبال چنداني از آن نشد.

در سال 1657 ميلادي در لندن نخستين خانه شکلات يا همان کافه شکلات توسط يک فرد فرانسوي افتتاح شد. نوشيدني شکلات در اين خانه شکلات ارائه مي شد و علاوه بر آن مردم مي توانستند، براي تهيه نوشيدني مواد لازم را تهيه کنند. 

گسترش اين خانه شکلات سبب تبديل شدن اين خانه ها به مکان هاي بسيار لوکسي شد که مردم در آن مي نشستند و با خوردن يک نوشيدني شکلاتي با يکديگر به گفتگو مي پرداختند.

مشهورترن خانه شکلات "Whites chocolatehouse" در سال 1693 ميلادي افتتاح شد و خانه هاي شکلات در اواخر قرن هجدهم جاي خود را به کلوپ هاي بسيار لوکسي داد که بيشتر نجيب زادگان به آنجا مي رفتند.

انقلاب شکلات
تاريخچه شکلات در سراسر اروپا به شکل گسترده ادامه پيدا کرد و افراد ثروتمند و خانواده هاي شاهانه که در طبقه بالاي جامعه بودند، از شکلات به دليل خواص سلامتي استفاده مي کردند. در آن زمان شکلات را با دست توليد مي کردند که فرايند بسيار کند و آرامي داشت اما انقلاب صنعتي در آن زمان همه چيز را تحت تاثير قرار داد.

 توليد شکلات و يا اختراع آن در همين دوره انقلاب صنعتي در سال 1828 اتفاق افتاد و يک دستگاهي را توليد کردند که در آن کره کاکائو را از دانه خام کاکائو بيرون مي کشيدند، پودر کاکائو را درست مي کردند که اين پودر را با مايعات ترکيب مي کردند و شبيه به قهوه مي نوشيدند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره