افکار - کاهو حاوي ويتامين K است که با افزودن تراکم استخوان ها موجب تقويت استخوان شده و به گزارش نيک صالحي از پوکي استخوان جلوگيري مي کند. ويتامين K همچنين آسيب هاي مغزي عصبي را کاهش داده و در نتيجه از بيماري آلزايمر جلوگيري مي کند
۱. منبع ويتامين آ
کاهو منبع غني ويتامين ها است. کاهو خام و تازه حاوي مقادير قابل توجهي ويتامين A و بتا کاروتن (بتاکاروتن ها در داخل بدن تبديل به ويتامين A مي شوند) است. ويتامين A با افزايش لايه هاي مخاط به داشتن پوست سالم کمک کرده و براي بينايي خوب است.
۲. جلوگيري از لکه هاي تدريجي در افزايش سن
کاهو حاوي زيکسانتين است که جذب شبکيه شده و باعث ارتقاء بينايي مي شود. زيکسانتين همچنين حاوي ويژگي هاي آنتي اکسيدان است که از بيماري هاي لکه دار شدن در اثر بالارفتن سن جلوگيري مي کند. همچنين از آب آوردن چشم جلوگيري مي کند. فالانوئيد موجود در کاهو از سرطان ريه و دهان جلوگيري مي کند.
۳. محکم کردن استخوان ها
کاهو حاوي ويتامين K است که با افزودن تراکم استخوان ها موجب تقويت استخوان شده و از پوکي استخوان جلوگيري مي کند. ويتامين K همچنين آسيب هاي مغزي عصبي را کاهش داده و در نتيجه از بيماري آلزايمر جلوگيري مي کند.
۴. ارتقاء باروري
کاهو تازه مقادير زيادي اسيد فوليک و ويتامين اسيد فوليک و ويتامين C است. اسيد فوليک در طول بارداري جنين را سالم نگه مي دارد. همچنين به ارتقاء سلامت توليد مثل زنان و مردان کمک مي کند. بنابراين براي تقويت باروري موثر است. ويتامين C سيستم ايمني بدن را ارتقاء داده و در برابر عفونت ها مقاومت مي کند.
۵. منبع مواد معدني
کاهو منبع غني انواع مواد معدني نظير آهن، منيزيم، مس ، کلسيم و پتاسيم است که موجب ارتقاء سوخت و ساز بدن مي شود. پتاسيم به داشتن فشار خون تحت کنترل کمک کرده و با تنظيم تعادل مايعات بدن موجب سلامت قلب مي شود. کلسيم موجود در آن استخوان و دندان ها را محکم مي کند. مس و آهن موجب توليد سلول هاي خوني در بدن مي شود.اگرچه کاهو بسيار براي سلامتي مفيد است ولي بايد قبل از مصرف آن به صورت خام يا پخته احتياط کنيد. کاهو يکي از سبزيجاتي است که بسيار مستعد آفت است. بنابراين قبل مصرف به طور کامل آن را با آب سرد بشوييد.