گردشگری/ استرالیا و مناطق دیدنی آن
حقوق نیوز/ در این نوشته قصد داریم به معرفی جاذبه های گردشگری استرالیا بپردازیم . آن ها به صورت خلاصه توضیح دهیم. پس در ادامه مطلب ما را همراهی نمایید.
چشمه های آلیس استرالیا
چشمه های آلیس، منطقه ی پهناوری است که از میان دامنه های «مک دونل» قابل رؤیت است و دارای راههای آبی و طبیعی تماشایی بسیار زیادی میباشد. اگر کمی دورتر بروید، شاهد فرهنگ و هنر بومیان در حکاکی صخرهها- در زمانهای بسیار دور خواهید بود. در داخل شهر گورستانی است که تنی چند از هنرمندان مشهوری چون «آلبرت نامانجیرا» آرامیده اند؛ آرامگاه «کارلد لستر» هم در همان جا واقع شده است.
«اولورو» از جمله شناخته شدهترین سرزمینهای استرالیاست که نزدیک «آلیس» در امتداد «ُالگاس» و «رسیرت یولارا» در پارک ملی «اولورو» واقع شده است. منولیت عظیم اولورو که «صخرهی آلیس» نام دارد با ارتفاع ۳۴۸ متر بالای سطح « مواگا»، یکی از بزرگترین و زیباترین جاذبههای طبیعی استرالیا است.
اُلگاس ، ۳۶ قله با سرهای گرد است که ۳۶ کیلومتر مربع از مناطق نزدیک را پوشانده است. هالهی مرموزی دورتادور اُلگاس را فرا گرفته و به راحتی قابل رؤیت میباشد. توریستهایی که حس ماجراجویی دارند، میتوانند از اُلگاس به عنوان شروع سفر خود آغار کنند. و بعد به تماشای «دره پالم»، صخرههای دیدنی دامنههای مک دونل و تنگهی کینکز» بروند. پرواز بر فراز دامنههای مک دونل، خاطرات به یادماندنی و شیرینی را در ذهن شما به یادگار خواهد گذاشت.
پل بندرگاه استرالیا
پل هاربر پل بندرگاه سیدنی یکی از نمادهای اصلی و از شریانهای مهم ارتباطی شهر سیدنی در استرالیا است. این پل که بر روی بندرگاه سیدنی احداث شده مرکز شهر سیدنی را با مناطق شمالی این شهر مرتبط میکند. پل بندری سیدنی همراه با اپرای سیدنی که در دیگر سوی بندرگاه سیدنی واقع شده دو نماد اصلی شهر سیدنی را تشکیل داده اند و قطب گردشگری این شهر به حساب میآیند.
پل سیدنی از شاهکارهای مهندسی و معماری جهان است و با نزدیک به پنجاه متر عرض، پهنترین پل قوسی جهان به حساب میآید.پل بندرگاه سیدنی در سال 1932افتتاح شد. تا پیش از افتتاح این پل، ارتباط نقاط شمالی سیدنی با دیگر مناطق آن از طریق قایق و یا راهی به مسافت بیست کیلومتر در غرب این شهر امکانپذیر بود. نخستین بار در سال 1815از سوی معماری به نام فرانسیس گرینوی پیشنهاد ساخت پلی بر روی بندرگاه سیدنی داده شد اما نخستین طرحهای مهندسی برای ساختن پل از اوائل سده بیستم تهیه شد.
به دلیل وقوع جنگ جهانی اول ساخت پل به تعویق افتاد.در سال 1912مهندس جان بردفیلد به سمت مدیریت پروژه ساخت پل بندری سیدنی درآمد و کوششهای وی طی بیست سال منجر به ساخت این پل عظیم شد. وی در سال ۱۹۱۶ طرح کاملی برای ساخت پل ارائه کرد اما به دلیل وقوع جنگ جهانی اول، ساخت این پل به تعویق افتاد. از سال ۱۹۲۲ مراحل عملی ساخت پل شروع شد و ده سال بعد این پل آماده بهره برداری شد.
برج سیدنی استرالیا
برج سیدنی که به آن AMP نیز گفته میشود، یکی از بلندترین برجها و دومین برج مرتفع استرالیا میباشد. این برج همچنین دومین برج مرتفع در نیمکره جنوبی بحساب میآید. اولین و بلندترین برج نیمکره جنوبی برج آسمان واقع در نیوزلند میباشد. برج سیدنی یکی از اعضای فدراسیون برجهای جهانی میباشد.ارتفاع برج سیدنی ۳۰۵ متر میباشد و در ناحیه تجاری سیدنی واقع در خیابان مارکت شماره ۱۰۰ بین خیابانهای پیت و کست لراگ قرار گرفتهاست. از طریق مرکز خرید خیابان پیت میتوان به ورودی این برج نیز دسترسی داشت.بازدید از این برج جهت عموم آزاد است و یکی از پر جاذبهترین مکانهای گرشگران و جهانگران جهان به حساب میآید.
شالوده این برج در سال ۱۹۷۰ بنا و در سال ۱۹۷۵ عملیات ساختمانی برج آغاز گردید. بهره برداری و بازدید عمومی از چهارمین برج جهان در سپتامبر ۱۹۸۱ آغاز شد. این برج ۳۶ میلیون دلار استرالیا هزینه در بر داشتهاست.سه قسمت مختلف در این برج وجود دارد که قابل استفاده برای عموم است.
یکی از قسمتها در ارتفاع ۲۵۰ متری سطح زمین قرار گرفتهاست که مهمانان با زاویه دید ۳۶۰ درجه میتوانند سطح شهر سیدنی را بنگرند.در این طبقه فروشگاه عرضه سوغات و دستگاه اندازه گیری باد (باد سنج) را میتوان مشاهده نمود. در ارتفاع ۲۶۸ متری برج میتوان به یک فضای باز دسترسی داشت که از آن طریق پایین برج قابل مشاهدهاست.
بازدید از این طبقه نیازمند به دریافت وقت قبلی میباشد.یک رستوران گردان بهمراه بوفه در بالای برج قرار دارد. این رستوران دارای گنجایش ۲۲۰ نفر و سالانه پذیرای ۸۵ هزار مهمان میباشد. از این تعداد بازدید کننده ۵۰ هزار نفر مهمان بینالمللی بویژه از کشورهای آسیایی میباشند.ظرفیت این برج ۹۶۰ نفر میباشد. بازدید کنندگان برج حدود ۴۰ ثانیه از طریق سه آسانسور میتوانند به بالای برج برسند.این برج سالانه شاهد چندین مراسم آتش بازی رنگارنگ بویژه در جشنهای ملی و سال نو استرالیا بودهاست.
همه ساله مسابقهٔ دو در این برج به نمایش در میآید و شرکت کنندگان در این مسابقه میبایستی از ۱۵۰۴ پله و در کوتاهترین زمان خود را به بالای برج برسانند. هزینه جمع آوری شده به انجمن حمایت از بیماران سرطانی منتقل میگردد.
باغ یخی استرالیا
باغ یخی باغ Fitzroy پس از سر چارلز آگوستوس فرماندار نیو ساوث ولز و فرماندار کل از مستعمرات استرالیا نامگذاری شد. این باغ قدمتی بالغ بر 150 سال دارد و در کمتر شهری میتوان چنین باغی نزدیک به مرکز شهر پیدا کرد.این باغ همه ساله در حدود 2 میلیون توریست خارجی ،توریست محلی دارد.
آکواریوم سیدنی استرالیا
آکواریوم سیدنیاین مکان دیدنی، تنوع بیشماری از آبزیان استرالیا را در خود جای داده است که شامل ۶۵۰ گونه مختلف جانوری از جمله بیش از ۶۰۰۰ نوع ماهی و دیگر موجودات دریائی از زیستگاههای آبی استرالیا می باشد که همه روزه جهت بازدید عموم آزاد است.
عمده ترین بخش نمایشی اکواریوم تونل شیشه ای آن است که به گونه ای خاص در زیر آب تعبیه شده و کوسه های عظیم الجثه و ماهیهای زیبا از بالای سر بازدیدکنندگان عبور کرده و منظره ای شگفت انگیز را پدید می آورند. وزن برخی از این کوسه ها به ۳۰۰ کیلوگرم و طول آنها به بیش از سه متر می رسد.کواریوم سیدنی در سال ۱۹۸۸ همزمان با دویستمین سالگرد اکتشاف قاره استرالیا گشایش یافت و هم اکنون یکی از بزرگترین آکواریوم های موجود در جهان به شمار می آید.
این مکان خاطره انگیز سالانه پذیرای بازدیدکنندگان بیشماری میباشد که ۵۵ درصد آن را بازدیدکنندگان خارجی تشکیل می دهند، از اینرو یکی از جاذبه های توریستی شهر سیدنی به حساب می آید. آکواریوم سیدنی به منظور تاکید بر القای حیات آبزیان و زندگی زیر آب، توسط مهندسین معمار استرالیائی طراحی شد و ساخت آن حدود دو سال به طول انجامید.
مجموعه ی Great Barrier Reef نیز به همین منظور در سال ١۹۹۸ طراحی و افتتاح شد.آکواریوم عمدتا با هدف نمایش جاذبه های منحصر به فرد طبیعی و حیات آبزیان کشور استرالیا در معرض دید عموم قرار گرفته است و بازدیدکنندگان بیشماری را از قاره های مختلف به سوی خود جذب می کند.
ساختمان نمایشگاه سلطنتی
این ساختمان یکی از قدیمی ترین غرفه های نمایشگاه جهانی و در اصل برای نمایشگاه بزرگ سال 1880 ساخته شده است.. بعد از آن اولین پارلمان کشورهای مشترک المنافع و اولین ساختمان در استرالیا برای رسیدن به لیست میراث جهانی در سال 2004 بود. با بازسازی دقیق، گالری های گسترده، سالن ساختمان نمایشگاه سلطنتی مکان مناسب برای گردهمایی های، مراسم فرهنگی و سمینارها و… میباشد.
ساحل بوندی استرالیا
ساحل بوندی در ساحل بوندی میتوانید رستوران، کلوپ های شبانه و سرگری های زیادی را بیابید. میتوانید در راستای ساحل بوندی که در حدود 6 کیلومتر میباشد ساعتها قدم بزنید و از مناظر زیبای آن لذت ببرید. این مکان در ابتدا بسیار کوچک و حتی خیلی دور از مرکز تجاری سیدنی بود. تا سال 1906 شنا د ر این مکان ممنوع بود. در رستورانهای ساحل بوندی میتوانید انواع غذاهای دریایی ، گیاهی ، و استرالیایی رابیابید.
داروین استرالیا
داروین یکی دیگر از بهترین و زیباترین مکان های تفریحی خطه شمالی استرالیا می باشد. مناطق طبیعی داروین جذابیت آن را صد چندان می کند به نحوی که فرد از بودن در چنین طبیعتی، به لذت توصیف ناپذیری دست مییابد. در شرق داروین « آرن هام لند» و «پارک ملی کَکدو» و در جنوب «چشمه های آلیس» واقع شدهاند.
۲۰۰۰۰ کیلومتر مربع از پارک ملی «ککدو» پوشیده از جنگل و بیشهزارهای سرسبز است، پرتگاه «آرن هام لند» هم در همان نواحی واقع شده است. ککدو، زیباترین و دیدنیترین پارک ملی استرالیا است. حکاکی بومیان روی صخرهها در امتداد آبشارها و هم چنین وجود حیات وحشی وسیع، آن را به مکانی خارق العاده و چشمنواز تبدیل کرده است.
خانه ی اجدادی مردم و نمونههایی از نقاشی صخرهها که به ۲۵ هزار سال قبل بر میگردد، در ۱۲۰ گالری مشهور نزدیک آرن هام لند، برای توریستها به نمایش گذاشته شده است. آبنمای خلیج داروین، هنگام غروب آفتاب، در امتداد بندر زیبای داروین، بسیار جالب و دیدنی میباشند. اگر علاقه به ماهیگیری دارید، از کشتیها و قایقهای آن استفاده کنید و روز خوبی را در کنار دوستان سپری کنید.
بر فراز ارتفاعات داروین شاهد تماشای زیباترین انواع پرندههای دریایی در گسترهی ساحلی «ماراکای» باشید. باغهای «بوتانیکال» بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان نواحی گرمسیری را به نمایش گذاشته است. کلکسیونهای زیبای بومیان، هنرهای دستی «نیوگینین» و نیز آثار هنرمندان بزرگ و مشهور استرالیایی در موزهی علوم و هنر، برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است. معبد چینیها از دیگر مکانهای برجسته و دیدنی داروین می باشد.
خانه اپرای سیدنی استرالیا
خانه اپرای سیدنیخانه اپرای سیدنی” یکی از متمایزترین بناهای قرن بیستم از لحاظ هنر معماری بشمار میرود که در شهر ساحلی سیدنی و در ایالت نیوسات ولز کشور استرالیا قرار دارد. خانه اپرای شهر سیدنی در حال حاضر یکی از مهمترین اماکن توریستی در کشور استرالیا به شمار میرود.بورن اتزان و معمار دانمارکی اپرا هاوس شهر سیدنی در سال ۱۹۵۷ به طور غیرمنتظرهای برنده طراحی اپرا هاوس شد. نهایتا اپراهاوس در ۲۰ اکتبر ۱۹۷۳ رسما توسط ملکه ایلزابت دوم گشایش یافت.
از لحاظ هنری، خانه اپرای سیدنی، یکی از مشهورترین اماکن دنیا برای اجرای هنرهای نمایشی است. البته فقط تعداد اندکی از بازدیدکنندگان با هدف دیدن نمایش به آنجا میروند، زیرا محیط اطراف آن فضایی سرشار از آرامش به ارمغان میآورد.اپراهاوس شامل پنج سالن تئاتر، پنج سالن تمرین نمایش، دو سالن اصلی، چهار رستوران، شش بار و تعداد زیادی فروشگاه است. گفتنی است که پوسته حلزونی شکل اپراهاوس شامل یک میلیون و ۵۶ هزار تکه سنگ گرانیت سوئدی میشود.
موزه ملی استرالیا
این موزه ملی و بحث برانگیز در شهر کانبرا شرح مبسوطی است بر گذشته و حال فرهنگ استرالیا .
رواق ها ، پاگردها و عناصر کلی چشم انداز در کنار شکل هلالی/ قوسی کل موزه حاصل همگرایی عناصر فرهنگی در کشور استرالیا است. موسسه بومیان استالیا و مرکز مطالعات تورس استریت آیلندر در داخل موزه جای گرفته اند.
مرکز خرید وست فیلد استرالیا
مرکز خرید وست فیلدوست فیلد «فونتین گیت» مرکز خریدی در منطقه «نارورن» می باشد که در حومه جنوب شرقی ملبورن استرالیا قرار گرفته است و پس از «ناکس سیتی» دومین و بزرگترین مرکز خرید در نیمکره جنوبی کره زمین به شمار می رود.
این مرکز خرید دارای ۳۱۶ فروشگاه بوده و از جهت تعداد فروشگاهها رتبه سیزدهم را به خود اختصاص داده است. «فونتن گیت» در سال ۱۹۷۰ تاسیس و توسط گروه تجاری «وست فیلد» در سال ۱۹۹۰ خریداری شد. این مرکز دارای چندین فروشگاه زنجیره ای از جمله بیگ دبلیو تارگت، کی مارت, کولز, سیف وی, بیلو , آدلی بهمراه ۳۱۶ فروشگاه متنوع میباشد. طبق قرارداد منعقد شده، فروشگاه زنجیره ای «دیوید جونز» بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ با مساحتی بالغ بر ۵۰۰¸۱۲ متر گشایش خواهد یافت.
یکی از قسمتهای تفریحی این مجتمع(د استریت) نام دارد که از فروشگاههای متنوعی از جمله، کتابفروشی، کافه، سینماهای متعدد و … تشکیل یافته است.
در ماه اوت ۲۰۰۷ در پی رایزنیهای انجام گرفته با شهردار شهر «کیسی»، برنامه ی گسترش این مرکز خرید با بودجه ی معادل دویست میلیون دلار به تصویب رسید که از جمله میتوان به طرح جدید ساختمانی «دیوید جونز»، بهمراه تاسیس ۱۱۰ فروشگاه و ایجاد ۱۲۰۰ پارکینگ خودروی جدید اشاره نمود.
اغلب بجای «فونتین گیت شاپینگ سنتر» «مال» (مرکز خرید) گفته میشود. دلیل نامگذاری این مرکز به «فونتین گیت» وجود چند فواره آب در محل درب ورودی آن بوده است.
صخره های مرجانی بزرگ استرالیا
صخره های مرجانی بزرگ استرالیاصخره های مرجانی بزرگ استرالیا (در انگلیسی: Great Barrier Reef) به مجموعه عظیمی از صخره های مرجانی گفته می شود که در شرق کشور استرالیا و در اقیانوس آرام قرار گرفته اند. “صخره های مرجانی بزرگ استرالیا” بزرگترین مجموعه صخره های مرجانی در دنیا به حساب می آید.
این مجموعه بزرگ، شامل بیش از سه هزار صخره و نُه صد جزیره مختلف است که به صورت نواری در در دریای کورال در شرق ایالت کوئینزلند کشیده شده اند و در مجموع بیش از سیصد هزار کیلومتر گستردگی و ۲۶۰۰ کیلومتر طول دارند.
بیشتر مساحت این مجموعه در قالب یک پارک ملّی دریایی از سوی دولت استرالیا حفاظت شده است. “صخره های مرجانی بزرگ استرالیا” از جاذبه های گردشگری استرالیاست و یکی از نمادهای کوئینزلند به حساب می آید. شهرهای کَنز و مِکای از شهرهایی هستتند که برای دیدن صخره های مرجانی مورد استفاده گردشگران قرار می گیرند. این مجموعه در سال ۱۹۸۱ در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است!