چرا فوتبالیست‌ها قبل از پنالتی نفس عمیق می‌کشند؟! 

چرا فوتبالیست‌ها قبل از پنالتی نفس عمیق می‌کشند؟! چرا فوتبالیست‌ها قبل از پنالتی نفس عمیق می‌کشند؟! 
1
1
31.1K
1405/07/13 - 12:49
877
1405/07/13 - 12:49

آخرین خبر/تصور کن در فینال یک مسابقه بزرگ، توپ روی نقطه پنالتی کاشته شده است. هزاران تماشاگر فریاد می‌زنند و نگاه همه به توست. در این لحظه، ضربان قلبت مثل طبل می‌کوبد و صدایی در سرت می‌گوید: «نکند خراب کنم؟» این دقیقاً همان جایی است که قهرمانان بزرگ یک ترمز جادویی می‌کشند: یک نفس عمیق!

اما پشت این نفس چه رازی پنهان است؟ وقتی استرس می‌گیریم، هورمونی به نام «کورتیزول» ترشح می‌شود؛ بدن به حالت هشدار می‌رود و دست‌وپایمان سفت می‌شود. در چنین حالتی، مغز نمی‌تواند تصمیم دقیق بگیرد. اینجاست که تکنیک «تنفس دیافراگمی» معجزه می‌کند: یک دم عمیق از بینی (طوری که شکم بالا بیاید)، دو ثانیه حبس نفس، و یک بازدم آرام و طولانی از دهان.

با این کار، موجی از اکسیژن تازه به مغز می‌رسد و به قلب پیام آرامش می‌فرستد: «همه‌چیز روبه‌راه است!» ناگهان لرزش عضلات متوقف می‌شود، تصویر دروازه واضح‌تر به نظر می‌رسد و تمرکزت برمی‌گردد. 

این راز فقط برای زمین چمن نیست؛ قبل از امتحان، سخنرانی در کلاس یا هر لحظه پراضطراب دیگری، کافی است دیافراگمت را به کار بیندازی تا مثل یک ستاره فوتبال، ضربه نهایی را دقیق و بی‌نقص بزنی!

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار برگزیده