عامل شیوع بیماری در روستای کول دیواندره مشخص شد
فارس/ معاون امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کردستان گفت: مسمومیت غذایی و عدم رعایت بهداشت هنگام پخت غذا عامل مسمومیت مهمانان عروسی در روستای کول و مردم این روستا بوده است.
فرزام بیدارپور، معاون امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کردستان اظهار کرد: مسمومیت غذایی و عدم رعایت بهداشت هنگام پخت غذا عامل مسمومیت مهمانان عروسی در روستای کول و مردم این روستا بوده است.
وی در مورد جزئیات این خبر گفت: این مسمومیت در روز یکشنبه ۲۷آبان رخ داد که براثر آن ۸۹ نفر از مهمانان این عروسی دچار مسمومیت شدند و به مراکز درمانی هزارکانیان مراجعه نمودند.
وی با بیان اینکه ۶ نفر ۸۹ نفر مراجعه کننده به بیمارستان بستری شدند، گفت: در مجموع ۹۴۰ نفر در این عروسی شرکت داشتند که در روزهای ۲۸ و ۲۹ آبان نیز ۸۸ نفر با علائم مسمومیت غذایی به مراکز درمانی مراجعه کردند و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این آمار روند کاهشی پیداکرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: با توجه انجام ازمایشات مربوطه و بارندگی چند روز قبل در این منطقه، کدورت آب چشمه، مسمومیت غذایی و آبی یکی از علل مهم این مسمومیتها بوده است.
بیدارپور اظهار کرد: در مجموع طی پنج روز ۲۰۲ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که ۱۱ نفر از آنها بستری شدند از ۱۳ مراجعه کننده از شهرستان مریوان نیز یک نفر بستری شد.
وی با بیان اینکه ۱۰ نفر نیز در بیمارستان دیواندره بستری شدند که عمدتا کودکان بودهاند، گفت: در کشور از هر یکهزار نفر جمعیت در طول سال، پنج مورد طغیان مسمومیت غذایی را داریم که این آمار در کردستان حدود ۸۰ کیس است.
بیدارپور اضافه کرد: طی ۶ماه نخست سال جاری، ۸۷ مورد مسمومیت ناشی از موارد غذایی در استان گزارش شد که ۱۲ مورد از آن مربوط به مسمومیت آبی بوده است.