مدیرکل توسعه گردشگری: متأسفانه شناخت یک درصدی از «راه ادویه» داریم!

فارس/ مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی با بیان اینکه متأسفانه شناخت یکدرصدی از «راه ادویه» داریم، گفت: یکی از دلایل این عدم شناخت، نبود مقالههای علمی در این حوزه است.
سید مصطفی فاطمی، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی لحظاتی پیش در اولین نشست علمی، تخصصی «راه ادویه» که در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی یزد برگزار شد، عنوان کرد: راهها بهعنوان مسیرهای مواصلاتی که سبب ارتباطات بودهاند در مباحث تاریخی، فرهنگی و امروز در مباحث اقتصادی بسیار مهم هستند.
وی اضافه کرد: یکی از قدیمیترین موضوعاتی که در تاریخ به آن اشاره شده، بحث ادویهجات است و یک پیشینه بسیار قدیمی در زمینه راهها دارد؛ در اطلاعات تاریخی بسیار زیادی در مورد راه ادویه صحبت شده ولی تعداد مقالات دراینخصوص بسیار کم بوده و کمتر از انگشتان دست مقاله علمی قابلاستناد در این زمینه داریم.
فاطمی ادامه داد: در وزارتخانه روی موضوع راه ادویه بهعنوان مسیر ارتباطی با موضوع خوراک و تغذیه و چیزی که تأثیر آن روی ژنتیک آدمها داشته بحث و تبادل نظر شد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: راه ادویه راهی است که از جنوب چین شروع و تا مراکش ادامه دارد و این طولانیترین مسیر خاکی روی کره زمین بوده که اتفاقات بینظیری در آن صورتگرفته است.
وی افزود: در این مسیر خاکی و طولانی، ادویهها تکامل پیدا میکردند و در این راه به کشورهای دیگر میرسید و امروز خوراک بهعنوان مهمترین و جذابترین حوزه در زمینه گردشگری شناخته میشود و غذا بهعنوان جاذبه ای مهم برای گردشگر است که بسیاری از کشورها در این زمینه کارکرده اند ولی ما بهعنوان مکتب آشپزی و ادویه، نتوانستیم غذاها و ادویهجات خود را به دیگر کشورها معرفی کنیم.
فاطمی با بیان اینکه اطلاعات ما در خصوص راه ادویه به یک درصد میرسد، اذعان داشت: یکی از دلایل این عدم شناخت، نبود مقالات و مستندات علمی در این حوزه است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی اضافه کرد: از مجامع علمی و پژوهشگاهها و دانشگاهها که در این حوزه میتوانند به ما کمک کنند؛ در خواست میشود تا مقالههای خود را ارائه دهند و بیشتر و بهتر بتوانیم ادویه و راه ادویه را شناسایی و این فرهنگ را بهعنوان ظرفیتی شاخص در حوزه گردشگری معرفی کنیم.