نماد آخرین خبر

بهارانه‌ای با کتاب در روستای «پشت قلعه» آبدانان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بهارانه‌ای با کتاب در روستای «پشت قلعه» آبدانان

ایرنا/ ایلام - ایرنا - کتاب فانوس فرزانگی، آفتاب آگاهی و آزادگی است که نور آن، کرانه‌های کور تاریخ و تاریکی‌های ناشی از جهل را روشن می‌کند؛ در راستای اهمیت فرهنگ کتابخوانی و نکوداشت مطالعه امروز (چهارشنبه) آیینی به نام «بهارانه‌ای با کتاب» در روستای «پشت قلعه» شهرستان آبدانان برگزار شد.  

به گزارش ایرنا، نسیم نور و شامه عالم جان و اقلیم روان بشر از چشمه زلال کتاب بر لوح دل‌ بندگان خدا جاری و سبزه زاران روز را به ارمغان می‌آورد.

بوستان برز و گلستان گُهربار همه عُرفا و علما، ادبا و اندیشمندان و ستارگان آسمان علم و دانش ثمره نسیم نگارین کتاب و کتابخوانی است.

هرگاه خطوط خوبی‌ها و سطور سعادت با کرامت کتاب عجین شود ظلم و زور و زوال از صفحه روزگار محو و عدل و احسان و ایثار در دارستانِ دنیا قد می‌کشد.

منشأ مذموم جنگ و جدال و جنایتِ موجود برسیمای سوخته عالم انسانیت تاوان تلخ غیبت کتاب و کتابخوانی در اجتماع آدم و حذف مطالعه و معارف الهی از سبد خانواده‌ها است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام روز چهارشنبه در آیین جشن دوست‌داران کتاب با عنوان «بهارانه ای با کتاب» در روستای هدف گردشگری پشت قلعه آبدانان گفت که سطح استعداد و دانش کتابخوانی روستاییان استان ایلام در موقعیت بسیار خوبی قرار دارد و از میانگین کشوری بالاتر است.


علی هلشی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ کتابخوانان و جوانان و دانش‌دوستان این روستا بر سکوی افتخار طالبان علم و عاشقان آگاهی در سطح و گستره ملی ایستادند و برای استان ایلام افتخار آفریدند.

وی انس و علاقه مردم روستای پشت قلعه آبدانان به مطالعه و معرفت خواهی، شور انگیز و قابل تحسین دانست و توضیح داد بر اساس ارزیابی‌های کشوری و معیارهای معتبر علمی، مردم روستای حاضر میر دهلران نیز در جمع کتابخوانان و دانش دوستان کشوری در سال‌ ۱۴۰۳ قرار گرفته و سطح سواد و حیثیت فرهنگی استان ایلام را ارتقا داده‌اند.

فرماندار آبدانان نیز در ادامه با تجلیل از این ابتکار زیبا و اقدام ارزشمند مردم روستای پشت قلعه، متولیان کتاب و کتابخوانی و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی آبدانان و استان ایلام اظهار کرد که کتاب درخت دانایی و جاده جهادِ علمی است که همه پژوهشگران و اندیشه ورزان و طالبان فخر و فرزانگی باید مسافران این مسیر مبارک شوند و در سایه این درخت پرثمر اتراق کنند.

محمد رحمانی خواستار افزایش سهم مطالعه و دانش افزایی در سبد خانواده‌ها شد و اضافه کرد که فضای مجازی ابزاری برای رفاه حال انسان است اما به هیچ وجه جانشین کتاب نمی‌شود و کاروان عشق و آگاهی و سواد و سرافرازی لاجرم باید از ملکِ محبت و مهربانی با کتاب و میدان مطالعه و تحقیق و تفحص گذر کند تا به سرمنزل مقصود برسند.

در پایان این ویژه برنامه، پس از خوانش شعر، اجرای نمایش و سرود و موسیقی سنتی، شاهنامه خوانی و پخت و پخش غذاهای محلی، با لوح قدردانی و جایزه نقدی از زحمات خادمان و کتابخوانان، مجریان و هنرمندان و برندگان مسابقات فرهنگی و مذهبی، کتابخوانی و بازی‌های محلی تجلیل شد.

اکنون ۴۴ هزار و ۴۳۴ نفر از جمعیت استان ۶۵۰ هزار نفری ایلام در قالب ۵۸ باب کتابخانه فعال با استفاده از ۷۳۷ هزار و ۳۰۴ جلد کتاب مشغول فعالیت‌های علمی و کتابخوانی هستند که از این شمار، چهار هزار و ۳۳۲ نفر در قالب شش باب کتابخانه مجهز با ۶۷ هزار و ۶۱۷ جلد کتاب مربوط به شهرستان آبدانان است.





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر