سمپاشی کانونهای پرخطر مالاریا در سیستانوبلوچستان

ایسنا/ مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با افزایش دمای هوا و فعالیت پشه ناقل مالاریا، سمپاشی کانونهای پرخطر در سراوان و سیب سوران با هدف پیشگیری از شیوع این بیماری در مناطق مرزی آغاز شده است.
علی نقیزاده، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: در راستای پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از طریق ناقلین، سمپاشی کانونهای پرخطر مالاریا در سراوان و سیب و سوران در حال اجراست.
وی با اشاره به افزایش دما و فعالیت پشه آنوفل گفت: به منظور جلوگیری از افزایش موارد ابتلا، اقدامات آموزشی، بیماریابی فعال، سمپاشی و دیگر اقدامات کنترلی در گروههای هدف و همچنین در مناطق مرزی در حال انجام است.
نقیزاده افزود: همجواری استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان، شرایط اقلیمی مناسب از نظر دما و رطوبت، جابجایی جمعیتی بالا در دو سوی مرز و قاچاق سوخت از جمله عواملی هستند که زمینه افزایش موارد مالاریا را در نواحی مرزی استان فراهم میکنند.
وی تاکید کرد: مردم مناطق مرزی در صورت مشاهده علائمی نظیر تب و بدندرد در خود یا اعضای خانواده، باید بلافاصله به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند تا بررسی لازم از جمله گرفتن "لام مالاریا" انجام گیرد و در صورت نیاز، درمان آغاز شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه توصیه کرد: برای جلوگیری از گزش پشههای ناقل، استفاده از لباسهای محافظ، حشرهکشها، خوابیدن زیر پشهبند، نصب توری بر درب و پنجرهها، و خشکاندن آبهای راکد اطراف محل زندگی از اقدامات ضروری است که باید مورد توجه جدی همگان قرار گیرد.
وی با تاکید بر نقش مشارکت مردم در کنترل بیماری مالاریا افزود: همکاری جامعه محلی در اجرای اقدامات پیشگیرانه میتواند نقش مؤثری در مهار شیوع این بیماری داشته باشد.