کاهش مبتلایان به «تب دنگی» در چابهار

ایسنا/ معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چابهار از کاهش شمار مبتلایان به بیماری «تب دنگی» در این شهرستان خبر داد و گفت: کاهش این آمار نتیجه همکاری بین بخشی و مجموعه اقدامات پیشگیرانه است.
دانیال رییسی، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چابهار بیان کرد: چابهار در ۲ سال اخیر آلودهترین شهر کشور از نظر وجود پشه ناقل بیماری تب دنگی با بیش از یک هزار مبتلا بود اما با تلاش های صورت گرفته شمار مبتلایان از ابتدای امسال تاکنون به کمتر از ۲۰ مورد رسید.
وی با بیان اینکه پشه آئدس ناقل بیماری تب دنگی در شهریور سال ۱۴۰۲ در این شهرستان شناسایی و صید شد، خاطرنشان کرد: بین ۸۰۰ تا هزار نقطه آلوده به پشه آئدس در یک سال گذشته در این منطقه شناسایی شده است.
رییسی، زمان اوج ابتلا به این بیماری در چابهار را ماه های آذر و دی پارسال اعلام و اضافه کرد: تعداد موارد مبتلایان در این ۲ ماه به حدود ۴۰۰ نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چابهار گفت: اجرای برنامههای کمیتههای پنجگانه کنترل بیماری تب دنگی، شناسایی و مقابله با پشه آئدس در نقاط مختلف و هماهنگی بین بخشی با محوریت فرمانداری، شهرداری و مرکز بهداشت سبب کاهش این آمار از ابتدای سال جاری تاکنون شده است.
رییسی با بیان اینکه دانشکده علوم پزشکی چابهار اقدامات زیادی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب دنگی انجام داده است، اظهار کرد: سمپاشی، از بین بردن لارو، توزیع پشهبند و بیماریابی از جمله این اقدامات است.
وی با اشاره به اینکه پشه آئدس ناقل چهار بیماری شامل دنگی، زیکا، چیکونگونیا و تب زرد است، بیان کرد: بیماری که ما در چابهار با آن مواجه هستیم تب دنگی است.
وی با بیان اینکه تب دنگی، بومی کشور پاکستان است، تصریح کرد: هر زمان بارندگی زیاد شود، بیماریهای منتقله از پشه آئدس نیز افزایش می یابد که در این صورت احتمال بالا رفتن میزان ابتلا به بیماری هم بیشتر می شود.
رییسی با تاکید بر اینکه برخی از کشورهای پیشرفته نیز همچنان درگیر این پشه و مقابله با آن هستند، خاطرنشان کرد: هرچه همکاری بین بخشی برای مقابله با این پشه بیشتر شود میزان موارد ابتلا نیز کاهش می یابد و این موضوع فقط مختص بخش بهداشت نیست.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی چابهار همچنین گفت: در برخی مطالب عنوان شده که آئدس، پشه لاستیک هاست و در داخل لاستیک های فرسوده بیشتر تجمع می کند درحالیکه بررسی های صورت گرفته در چابهار نشان داد که بیشترین زیستگاه این پشه در این منطقه در مخازن نگهداری آب است.
رییسی افزود: ۶۱ درصد از موارد مثبت ابتلا و مکان های صید پشه آئدس در چابهار مربوط به حوض انبارها و ظروف نگهداری کوچگ و بزرگ آب است بنابراین اگر آب شهر چابهار پایدار شود تا حدود ۶۰ درصد از برنامه مقابله با این پشه جلوتر می رویم.
وی به اجرای برخی برنامه های کوتاه مدت برای مقابله با این پشه مانند سمپاشی اشاره و اضافه کرد: این روش، راهکار اساسی بهشمار نمی آید بلکه حالت مُسَکن دارد، از طرفی اگر سمپاشی به این شدت ادامه یابد ممکن است پشه نسبت به آن مقاوم شود.