استاندار: البرز تامین کننده حدود ۵۰ درصد داروی کشور است

ایرنا/ کرج - ایرنا - استاندار البرز با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزه صنایع دارویی گفت: بیش از ۵۰ درصد داروی مورد نیاز کشور در استان البرز تولید میشود که این موضوع جایگاه راهبردی آن را در تأمین سلامت جامعه نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، " مجتبی عبداللهی " روز چهارشنبه در مراسم راه اندازی یک شرکت تولید دارو در شهرک صنعتی بهارستان کرج با تأکید بر زیرساختهای تخصصی استان در این حوزه افزود: شهرک صنعتی دارویی برکت به عنوان تنها شهرک تخصصی صنعتی-دارویی کشور با وسعت ۲۰۰ هکتار در استان البرز مستقر است که خود گواهی بر تمرکز فعالیتهای دارویی در این استان است.
استاندار البرز همچنین به آمار واحدهای دارویی فعال در استان اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر ۱۰۰ واحد دارویی با سرمایهگذاری بالغ بر ۶۳ هزار میلیارد ریال در البرز فعال هستند که برای ۹ هزارو ۷۵۳ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کردهاند.
وی افزود: بر اساس اطلاعات سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت، استان البرز در حوزه سرمایهگذاری در صنعت دارو رتبه اول کشور را داراست و از حیث تعداد واحد و اشتغال نیز در جایگاه دوم قرار دارد.
عبداللهی با تأکید بر نقش کلیدی البرز در زنجیره تأمین دارویی کشور خاطرنشان کرد: با وجود این ظرفیتها، تلاش میکنیم با حمایت از سرمایهگذاران، توسعه زیرساختها و تسهیل مجوزها، سهم استان را در تولید، صادرات و نوآوری دارویی افزایش دهیم.
وی به ظرفیت های شرکت جدید دارویی استان البرز پرداخت و گفت: این مجموعه که فعالیت خود را تنها سه ماه پس از آغاز فعالیتهای تحقیق و توسعه آغاز کرده بود، حالا به یکی از بازیگران نوظهور و دانشبنیان صنعت دارویی کشور تبدیل شده است.
شرکت جدید دارویی استان البرز با ثبت ۶ محصول دانشبنیان و دریافت پروانه تولید ۱۱ محصول، توانسته در حوزه داروهای قلبی، فشار خون و درمانهای تخصصی گام بلندی بردارد.
این شرکت همچنین موفق به تولید یکی از پیچیدهترین مولکولهای دارویی شده که ۱۲ مرحله فرایند دارد و طی بیش از ۲ سال توسعه یافته است. همچنین برای توسعه صادرات، طراحی خطوط تولید مطابق استانداردهای بینالمللی و اروپایی انجام شده است.
همچنین این شرکت با پنج شرکت تولیدکننده ماده مؤثره دارویی همکاری داشته و قراردادهایی با دانشگاههای شریف و شهید بهشتی برای انتقال دانش و آموزش نیروی متخصص منعقد کرده است.
این واحد تولیدی با رویکردی دانشمحور و آیندهنگر، یکی از نمونههای موفق توسعه صنعتی مبتنی بر تحقیق و توسعه در صنعت دارویی کشور به شمار میرود.
البرز در مسیر تبدیل شدن به قطب اول صنعت داروی کشور
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز در این آیین با اشاره به جایگاه ویژه این استان در صنعت داروی کشور گفت: البرز با داشتن ۱۰۰ واحد تولید دارو، اکنون در رتبه دوم تولید داروی کشور است، این رتبه در حال نزدیک شدن به تهران است و با اقدامات در دست اجرا، دستیابی به رتبه نخست کشوری دور از دسترس نیست.
" عزت اله افضلی " با اشاره به اهمیت راهبردی افتتاح پروژه آوان شیمی افزود: این پروژه تنها یک واحد تولیدی نیست، بلکه نماد موفقیت تعامل سهجانبه میان دولت، بخش خصوصی و جامعه علمی کشور است. افتتاح چنین پروژههایی به معنای گامی بلند در ارتقای سلامت عمومی، توسعه اقتصاد دانشبنیان و تحقق اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه استان البرز یکی از قطبهای علمی، صنعتی و انسانی کشور در حوزه دارو محسوب میشود، گفت: در زمان حاضر بخش قابل توجهی از داروهای استراتژیک و تخصصی کشور در البرز تولید میشود و شرکتهای داروساز مستقر در استان، علاوه بر تأمین نیاز داخلی، در حال تبدیل شدن به صادرکنندگان علم و فناوری ایرانی در سطح بینالمللی هستند.
افضلی افزود: در زمان حاضر حدود ۱۶۰ طرح دارویی در البرز در حال اجراست و این میزان ۲ برابر میانگین استانهای دیگر است. همچنین بهزودی با بهروزرسانی دادهها، شکاف آماری میان البرز و دیگر استانها در حوزه دارویی آشکارتر خواهد شد.
معاون اقتصادی استانداری در ادامه، با اشاره به ویژگیهای خاص استان البرز گفت: البرز اگرچه از نظر وسعت کوچکترین استان کشور است، اما به دلیل موقعیت جغرافیایی، ظرفیتهای صنعتی و دانشگاهی و نیروی انسانی توانمند، یکی از مستعدترین مناطق برای سرمایهگذاری در حوزههای پیشرو مانند صنعت دارو است.
وی تأکید کرد: حمایت از صنعت دارو نهتنها از منظر سلامت عمومی، بلکه به عنوان یک صنعت پیشران و راهبردی، در اولویت برنامههای توسعهای استان قرار دارد و با برنامهریزی دقیق، البرز به عنوان الگوی موفق توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان در کشور معرفی خواهد شد.
استان البرز حدود چهار هزارواحد تولیدی بزرگ ، متوسط و کوچک دارد.