نماد آخرین خبر

یک تصادف تلخ محیط‌زیستی؛ کفتار ماده‌ای در خراسان جنوبی زخمی شد

منبع
مهر
بروزرسانی
یک تصادف تلخ محیط‌زیستی؛ کفتار ماده‌ای در خراسان جنوبی زخمی شد

مهر/ سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: یک قلاده کفتار راه‌راه ماده، از گونه‌های حمایت‌شده، در پی بی‌احتیاطی یک راننده در یکی از جاده‌های خراسان جنوبی دچار آسیب شدید شد.

 علی خانی اظهار کرد: در حادثه‌ای یک قلاده کفتار راه‌راه ماده، از گونه‌های حفاظت‌شده، بر اثر برخورد با خودرو در یکی از جاده‌های خراسان جنوبی به شدت مجروح شد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: پس از دریافت گزارش مردمی مبنی بر وقوع تصادف، دامپزشک اداره کل به همراه نیروهای اجرایی فوراً به محل اعزام شدند.

خانی ادامه داد: حیوان مجروح پس از زنده‌گیری و مهار، تحت اقدامات اولیه دامپزشکی قرار گرفت و به اداره کل منتقل شد.

وی تأکید کرد: بررسی‌های اولیه نشان داد که کفتار مذکور قادر به وزن‌گیری بر روی اندام‌های حرکتی پشتی خود نیست و احتمال آسیب به ستون فقرات و نخاع مطرح است و این حیوان برای انجام معاینات تخصصی به کلینیک جراحی دامپزشکی انتقال یافت و نتایج بررسی‌ها نیز این احتمال را تأیید کرده‌اند.

خانی با اشاره به ادامه روند درمان این حیوان، خاطرنشان کرد: سالانه تعداد زیادی از جانوران بر اثر برخورد با خودروها در جاده‌ها جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: عبور حیوانات از جاده‌ها برای یافتن غذا، پناهگاه و جفت، در بسیاری از موارد به تصادف و مرگ آن‌ها منجر می‌شود.

وی همچنین عوامل مؤثری همچون تغییرات اقلیمی، تخریب زیستگاه‌ها، خشکسالی، کمبود منابع غذایی و تعدد راه‌ها را از دلایل مهاجرت اجباری گونه‌ها به مناطق پایین‌دست و متعاقباً افزایش خطرات جاده‌ای برای آن‌ها عنوان کرد.

خانی تصریح کرد: این سوانح نه‌تنها حیات وحش بلکه ایمنی انسان‌ها را نیز به خطر می‌اندازد و آثار روانی نامطلوبی بر رانندگان و سرنشینان خودروها برجای می‌گذارد.

وی یکی از راهکارهای مهم برای کاهش این حوادث را اصلاح رفتار رانندگان دانست و گفت: اطلاع‌رسانی، نصب تابلوهای هشدار، بهبود روشنایی جاده‌ها و کاهش سرعت می‌تواند نقش مؤثری در کاهش تلفات حیات وحش ایفا کند.

خانی یادآور شد: فراموش نکنیم که حیوانات نیز چون ما انسان‌ها حق زندگی دارند و در مناطقی که تردد حیوانات وجود دارد باید مراقبت بیشتری داشته باشیم.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today