نماد آخرین خبر

ملخ مراکشی؛ تهدیدی ۱۰۰ ساله برای کشاورزی گلستان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ملخ مراکشی؛ تهدیدی ۱۰۰ ساله برای کشاورزی گلستان

ایرنا/ ملخ مراکشی، آفتی با قدمت ۱۰۰ ساله، بار دیگر در سال جاری به تهدیدی جدی برای کشاورزی و مراتع استان گلستان، به‌ویژه در مناطق شرقی و شمالی، تبدیل شده و با وجود تلاش‌های گسترده برای ردیابی و کنترل شیمیایی و بیولوژیکی، این حشره مزاحم، همچنان خسارات قابل‌توجهی به مراتع و مزارع این منطقه وارد می‌کند.

زیستگاه ملخ مراکشی در منطقه‌ای به وسعت ۱۲۰ کیلومتر طول و ۳۰ کیلومتر عرض، از آق‌قلا تا مراتع مرزی مراوه‌تپه، گسترش یافته و مزارع غلات و صیفی‌جات را به شدت تهدید می‌کند.

از نیمه دوم فروردین‌ماه، عملیات ردیابی و مبارزه با کانون‌های پوره این آفت در دو شهرستان گنبدکاووس و مراوه‌تپه، به‌عنوان مراکز اصلی شیوع، آغاز شده و تاکنون در ۱۶۴ هزار هکتار از مراتع این مناطق اجرا شده است.

همچنین، مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم «مالاتیون» و «دلتامترین» در هفت هزار و ۱۲۰ هکتار از این مراتع انجام شده است.

کارشناس حفظ نباتات جهادکشاورزی مراوه‌تپه، در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرد: عملیات ردیابی در ۸۵ هزار هکتار از مناطق آلوده، از جمله «بالکور»، «سلمه دره»، «گینگ جای»، «چناران»، «شورجه»، «خوجه گلدی»، «قربان پیکار»، «آق دفه» و «نارلی آجی سو» در مرز ترکمنستان، انجام شده و این روند تا پایان ماه ادامه خواهد داشت.

محمد دایان ایمرعلی افزود: مبارزه شیمیایی در پنج هزار و ۶۱۰ هکتار از مراتع این شهرستان با موفقیت انجام شده و مناطق کلیدی مانند «چایلی‌دره»، «یکه چنار» و «نارلی آجی‌سو» تحت کنترل قرار گرفته‌اند.

نکته قابل‌توجه، نقش طبیعت در این مبارزه است. دسته‌های بزرگ پرنده «سار گلوسرخ»، دشمن طبیعی ملخ مراکشی، با تغذیه از این حشرات، به کاهش جمعیت آن‌ها کمک کرده و به‌عنوان عاملی موثر در کنترل بیولوژیکی این آفت عمل کرده‌اند.

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس، نیز از ردیابی آفت در ۷۹ هزار هکتار از مراتع شمالی این شهرستان خبر داد و گفت: با تخریب به‌موقع کانون‌های پوره ملخ، خطر این آفت به حداقل رسیده است.

عبدالمک آرخی اظهار کرد: تاکنون در هزار و ۵۲۰ هکتار از مراتع گنبدکاووس، مبارزه شیمیایی انجام شده و این اقدامات ادامه دارد.

دو شهرستان گنبدکاووس و مراوه‌تپه با جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر، دارای ۴۶۰ هزار هکتار مرتع و ۲۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی هستند که حفاظت از این منابع، نقشی کلیدی در امنیت غذایی و اقتصاد منطقه ایفا می‌کند.





آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today

آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today