مشاهده دوباره نادرترین عنکبوت پارسی که عنکبوت نیست

فارس/ رئیس اداره حفاظت محیط زیست مسجدسلیمان گفت: گونهای نادر و اندمیک از رده عنکبوتیان با نام «عنکبوت شلاقی پارسی» (Phrynichus persicus) در منطقه بیبییان این شهرستان مشاهده و ثبت شد.
در یک کشف زیستمحیطی جدید، گونه کمیاب و بومی ایران، عنکبوت شلاقی پارسی با نام علمی (Phrynichus persicus) در منطقه بی بی یان شهرستان مسجد سلیمان مشاهده شد.
این گونه شگفتانگیز و نادر که به عنوان "عقرب بدون دم شلاقی" نیز شناخته میشود، به دلیل داشتن ویژگیهای خاص خود در میان عنکبوتیان جلب توجه کرده است.
مصطفی یوسفی رئیس اداره محیط زیست شهرستان مسجد سلیمان، اظهار کرد: این عنکبوت که به طور خاص در شمال خوزستان و ایلام گزارش شده است، به عنوان گونهای بوم زاد و اندمیک ایران شناخته میشود.
گونهای که در سال ۲۰۱۸ توسط متخصصان عنکبوتشناسی، علیرضا زمانی و گوستاو میراندا، توصیف و نامگذاری شده است.
ویژگیهای خاص این گونه: این موجود زیبا و منحصر به فرد از خویشاوندان عنکبوتها است، اما از نظر زیستی به عنوان عنکبوت واقعی شناخته نمیشود. ویژگی اصلی این گونه، پاهای اول شلاقمانند است که به عنوان حسگر در برابر محیط استفاده میشود. برخلاف تصور عمومی، این گونه برای انسان هیچ خطری ندارد و زهر آتشینی ندارد. در مواجهه با خطر، عنکبوت شلاقی بیشتر به فرار تمایل دارد.اندازه این جانور بالغ با احتساب پاها میتواند تا بیش از ۲۰ سانتیمتر برسد. این گونه شکارچی ماهری است و دارای چنگالهای تیز است که برای صید حشرات و انتقال آنها به داخل دهان استفاده میکند.
اهمیت حفاظت از این گونه: یوسفی تأکید کرد که این گونه زیستمحیطی ارزشمند به دلیل ویژگیهای خاص خود، اهمیت زیادی دارد و باید در صورت مشاهده در محیط طبیعی از آسیب رساندن به آن خودداری شود.
وی افزود که کشف این گونه در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ توسط کرامت حافظی، فعال محیط زیست، در منطقه بی بی یان مسجد سلیمان ثبت شده است.