موج خبر اشتباه دستانداز ۶ هزار مسکن اراک است؛ کیسون همچنان ناکارآمد برای ۲ هزار واحد

ایرنا/ کیسون ناتوان در تکمیل پروژه 8 هزار و ۱۱۲ واحدی طرح نهضت ملی مسکن اراک کار را به تقسیم پروژه کشاند و در نهایت سه پیمانکار دیگر هم اضافه شدند، امروز خلاف موج خبری چند روز گذشته، وضعیت سه پیمانکار دیگر یعنی ۶ هزار متقاضی در روال عادی است و تنها ۲ هزار متقاضی مربوط به شرکت کیسون بلاتکلیف هستند.
مجریان دولت قبل در استان مرکزی بارها در مورد ناتوانی شرکت کیسون در ساخت و تکمیل پروژه هشت هزار و ۱۱۲ واحدی اراک اطمینان حاصل کردند، اما با تعلل در تصمیمگیری قاطع مردم را بلاتکلیف نگه داشتند و مردم متقاضی این مسکنها طبق برنامهریزی تعیین شده این مجریان، برای زندگی و وضعیت سکونت خود برنامهریزی انجام دادند و امروز باز هم با بیکفایتی این شرکت مواجه شدند و شاید اگر سالها قبل که قول تکمیل این واحدها توسط مسئولین وقت داده میشد تصمیم قاطع اتخاذ شده بود این کلاف به این شکل سردرگم نمیشد.
وعده ساخت مسکن در حالی بود که به نظر میرسد ارزیابی دقیق در خصوص توان مالی جامعه هدف، تورم، قیمت مصالح و توان پیگیری، حمایت دولت از ساخت مسکن و تعداد مسکن خالی در استانها انجام نشده بود. در نهایت امروز در شهری مانند اراک با نیمهکار ماندن طرح نهضت ملی مسکن و ناتوانی در پیگیری و تعیین تکلیف مواجه شدیم و در نهایت مجریان دولت قبل در استان نتوانستند موضوع را تعیین تکلیف و مشکل به دولت کنونی منتقل شد.
باوجود همه مسائل و مشکلات از قبیل وضعیت بودجه، تورم و حالا تبعات جنگ ۱۲ روزه باید مشکل ناکارآمدی شرکت کیسون و بلاتکلیفی چندساله نیز رفع شود، بخشی از متقاضیان این مسکن که البته با قرار گرفتن در جادهای پرپیچ و خم به سختی توانستند در سالهای گذشته مبالغ مورد نیاز برای ادامه ساخت و ساز را فراهم کنند حالا با شرکتی مواجه هستند که نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه امیدی هم به توانایی این شرکت برای اتمام پروژه وجود ندارد.
ایجاد امید بین مردم اراک برای خانهدار شدن امروز به موجی از ناامیدی تبدیل شده است که در کنار نگرانیها از ادامه پروژه دلواپسی برای تهیه مبالغ مورد نیاز را نیز به همراه دارد و به اصطلاح این طرح برای دهکهای پایین جامعه بود اما در واقع تامین هزینهها از عهده خانوادههای متوسط هم به راحتی بر نمیآید، اما باوجود همه این چالشها متقاضیان انتظار تعیین تکلیف این طرح ناتمام را دارند که حداقل سرمایه آنها که امروز بر اساس تورم ارزش کمتری نسبت به سالهای قبل دارد، هدر نرود.
بعد از تفکیک پروژه به چهار پیمانکار که یکی از آنها باز هم شرکت کیسون بود ساخت و ساز تا حدودی انجام شد و در ماههای گذشته با پیگیری مستمر فعالیت سه شرکت دیگر با سرعت بیشتری در حال انجام است. حدود ۶ هزار واحد از مجموع هشت هزار و ۱۱۲ واحد مسکن اراک امروز در اختیار سه شرکت پیمانکار دیگر قرار دارد و مراحل ساخت در حال انجام است و حدود ۲ هزار واحد تحت اختیار شرکت کیسون باز هم بلاتکلیف باقی مانده است.
جریانها ادامه داشت تا چند روز گذشته که موج خبری از بلاتکلیفی متقاضیان هشت هزار و ۱۱۲ واحدی ایجاد و خبر تجمع شبانه روزی اعتراضی برخی متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن اراک منتشر شد این در حالی است که بلاتکلیفی مختص متقاضیان شرکت کیسون است و دیگر شرکتها در حال کار هستند و باید دید چرا و با چه هدفی چنین خبری منتشر میشود.
برخی رسانهها حیاتشان در استمرار بلاتکلیفی پروژه مسکن اراک است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان مرکزی با تاکید بر این نکته که تشویش اذهان عمومی قابل رصد و پیگیری است، بیان کرد: طرح نهضت ملی مسکن اراک موسوم به هشت هزار و ۱۱۲ واحدی سال ۱۴۰۲ به دلیل انجام نشدن تعهد توسط شرکت کیسون به عنوان پیمانکار، به چهار پروژه حدود ۲ هزار واحدی با چهار پیمانکار که یکی از این پیمانکاران شرکت کیسون است، تفکیک شد.
قدرتاله ابک عنوان کرد: انجام تعهد توسط سه شرکت دیگر با پیگیریهای مستمر در حال انجام است، نشست با پیمانکاران به صورت هفتگی و ماهانه انجام و طبق برنامه زمان بندی اقدامات ساخت و ساز پیش میرود، به عنوان نمونه ۴۴ سقف توسط شرکتهای پیمانکار زده شده و در این مرحله حدود ۶ هزار متقاضی مربوط به این سه شرکت پیمانکار واریز که کار طبق برنامه ادامه داشته باشد و تنها متقاضیان مربوط به شرکت کیسون فعلا باید منتظر تصمیمگیری باشند.
وی اظهار کرد: برخی از رسانهها دراین شرایط حساس خبر کذب منتشر میکنند که متقاضیان مسکن هشت هزار و ۱۱۲ واحدی اراک اعتصاب کردند در حالی که اعتصاب از سوی متقاضیان حدود ۲ هزار واحد که مربوط به شرکت کیسون است و خبر صحیحی است و این شانتاژ رسانهای در واقع باعث ایجاد التهاب بین تمام متقاضیان و ایجاد اختلال در کار سه شرکت دیگر و تعلل متقاضیان در ادامه واریزی سهمشان میشود که در نهایت تعهد این سه شرکت پیمانکار را تحت تاثیر قرار میدهد.
معاون امور هماهنگی استانداری مرکزی با طرح این سوال که از این آلوده سازی فضا دقیقا چه اشخاص یا گروههایی سود میبرند؟ ادامه داد: پیش از این هم انتشار برخی اخبار از سوی برخی از رسانهها آسیبهای متعددی وارد کرد و همه این موارد در نهایت به ضرر مردمی است که چهار سال در انتظار مسکن هستند.
ابک خاطرنشان کرد: هوای آلوده و مهآلود گاهی برای برخی از رسانهها یک فرصت است و حیاتشان در مقولهای مانند تمام نشدن یک پروژه است به همین دلیل با اخبار کذب موج منفی ایجاد میکنند که سه شرکت دیگر هم نتوانند کارشان را انجام دهند.
وی گفت: شرکت کیسون قبل از اینکه وزارت راه و شهرسازی به عنوان مرجع حل اختلاف ماده ۴۵ اظهار نظر کند، کارگاه خود را تعطیل کرد، طبق شرایط عمومی پیمان در صورت تعطیلی کارگاه به مدت ۱۵ روز توسط پیمانکار شرکت مذکور مشمول ماده ۴۶ میشود و بزرگترین اشتباه کیسون تعطیلی کارگاه در چهار ماه گذشته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی عنوان کرد: هیات سه نفره از وزارت راه و شهرسازی به استان سفر داشتند و گزارش کامل از وضعیت این پروژه و عملکرد ضعیف شرکت کیسون تهیه شد و در نهایت وزارت راه و شهرسازی در سفر مقام عالی وزارت این وزارتخانه به استان در خصوص شرکت کیسون تصمیمگیری میکند.
ابک بیان کرد: باتوجه به شرایط در صورتی که شرکت کیسون مشول ماده ۴۶ شود پیمانکار دیگری انتخاب میشود که تصمیمگیری در این خصوص صرفا با وزارت راه و شهرسازی است و استان در این خصوص حق دخالت ندارد، اما به هر حال با هر پیمانکاری کارگاه مربوط به این ۲ هزار واحد باید حداکثر تا سه هفته آینده فعال شود.
وی در خصوص وضعیت سه شرکت پیمانکار دیگر و تعیین تکلیف حدود ۶ هزار واحد از مجموع پروژه مسکن اراک نیز تصریح کرد: اتمام تعهد سه پیمانکار دیگر سال آینده است که البته به دلیل وقوع برخی وقایع زمان تعیین شده کمی تغییر خواهد داشت، اما در مجموع تحویل واحدهای مسکونی از پایان امسال شروع و سه بلوک تا پایان امسال تمام و تکمیل و بر اساس متقاضی خوش حساب و بدحساب تحویل انجام میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در پایان یادآور شد: تعیین تکلیف شرکت کیسون با وزارتخانه است و اگر استان اختیار داشت تصمیم قطعی در نظر گرفته میشد و یادآور میشوم در سالهای قبل اداره کل راه و شهرسازی استان طبق شرایط پیش آمده میتوانست تمدید قرارداد با شرکت کیسون را نداشته باشد که تمدید انجام شد.
این گفته که موج خبری برای یک اختلال ایجاد میشود احتمال رد و بدل شدن منافعی مانند وجه نقد را در ذهن ایجاد میکند، اما صرف نظر از ایجاد موج خبری که در جای خود باید از نظر تبعات اجتماعی و اختلال در کار مورد بررسی قرار بگیرد باید توجه داشت که ارادهای برای اختلال در کار سه شرکت دیگر وجود دارد.
نکته مهم این است، اینکه در این وضعیت شرکت کیسون پرچم خود را بالا برده و بگوید تنها من ناتوان نبودم و سه شرکت دیگر هم نتوانستند قطعا علاج زخم بیخانگی متقاضیان نیست و مناسب این بود که شرکت کیسون بیش از این خود و متقاضیان را خسته نکند و با اعلام ناتوانی در اتمام این پروژه کار را به پیمانکار توانمند منتقل و با این سبک و سیاق به زودتر خانهدار شدن هموطنش کمک کند.
با همه این مسائل و جریانها امروز به تصمیم قاطع وزارت راه و شهرسازی در خصوص تعیین تکلیف شرکت کیسون نیاز داریم، اقدامی که باید همان سال ۱۴۰۲ انجام میشد و متاسفانه از آن چشمپوشی شد.