مدیرکل مدیریت بحران سمنان: پسلرزهها روند نزولی دارد/ مردم نگران نباشند

ایرنا/ مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به وقوع پنج پسلرزه ضعیف بعد از زلزله ۵.۱ ریشتری در شرق این استان، گفت: پسلرزهها در مرز بین استانهای سمنان و گلستان روند نزولی دارد و جای نگرانی نیست.
کمال طاهریان روز یکشنبه افزود: زلزله قابل پیشبینی نیست، اما میتوان با آگاهی و رعایت نکتههای ایمنی، میزان خسارتها را کاهش داد.
وی بیان کرد: نخستین زلزله با بزرگی پنج و یک دهم ریشتر در مرز بین استانهای سمنان و گلستان در ساعت یک و هفت دقیقه بامداد امروز رخ داد و پس از آن پنج پسلرزه با شدت کمتر و بین ۲ تا سه ریشتر ثبت شد، در این شرایط حفظ آرامش، هوشیاری، و رعایت نکتههای ایمنی، نوعی اقدام پیشگیرانه است.
وی ادامه داد: وقوع زلزله و چند پسلرزه در شرق استان سمنان در جهت شمالغربی و جنوبشرقی در محدوده گسل نگارمن رخ داد و علت وقوع چند پسلرزه قرارداشتن سه گسل و ریزگسلهای منشعب از آن در این منطقه است.
توده جمعیت ۱۵ هزارنفری در گسل شرق استان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: حدود ۱۵ هزار نفر در سه شهر بسطام، کلاتهخیج و مجن و با روستاهای اطراف آن در مسیر گسل هستند که در شرایط فعلی ماندن در فضای باز و ایمن توصیه میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، زلزله، سهمگین ترین بلای طبیعی است که بر اثر لرزش ناگهانی زمین و شکستن و جا به جا شدن سنگهای لایه زیرین آن، حادث می شود و اغلب مردم کشورمان نمی دانند که درهنگام وقوع زمین لرزه چه عکس العملی از خود نشان دهند، اما بدون شک آگاهی نسبت به اینکه در هنگام وقوع زلزله چه باید کرد، می تواند از خسارت احتمالی این بلا بکاهد.
اقدامهای لازم هنگام زلزله در خانه
تجربه نشان داده است به منظور حفاظت از خودمان و اعضای خانواده در مواقع اضطراری باید از قبل بیاموزیم که در موقعیتهای مختلف چه واکنشی از خود نشان دهیم که این واکنش بسته به نوع محل قرار گرفتن متفاوت است.
به خاطر داشته باشیم هنگام وقوع زلزله وقت زیادی در اختیار نداریم و واکنش ما نسبت به زلزله یک حرکت غیرارادی است، اما همواره به یاد داشته باشیم که خاتمه زلزله رفع کامل خطر نیست. باید برای پسلرزهها آماده باشیم. دستپاچه نشویم. با خونسردی و اندیشه اقدامات لازم را آغاز و دیگران را نیز به آرامش دعوت کنیم.
به گفته کارشناسان، شهروندان در هنگام وقوع زلزله در هرجایی که هستند در گام نخست باید آرامش خود را حفظ کنند و به دور از وحشت به مناطق امن خانه پناه ببرند.
هنگامی که لرزشها ضعیف هستند، سعی کنیم با قرار گرفتن کنار میز و نیمکتهای مقاوم، از خود محافظت کنیم.
اگر در آسانسور هستیم، در اولین طبقه آسانسور را متوقف کنیم و از آن خارج شویم.
در داخل خانه میتوانیم در زوایای دیوارها(گوشهها) بایستیم. در کنار دیوارهای مشرف به بیرون ساختمان بایستیم. زیرچهاچوب در قرارنگیرید. اگر در پله هستیم خود را از آنجا دور و در بین طبقات توقف کنیم.
در صورت بروز آتش سوزی، شعله های کوچک به راحتی خاموش میشوند، بنابراین همیشه کپسولهای آتش نشانی را مهیا و در دسترس قرار دهیم. مراقب خردهشیشههای پنجرهها و ظروف باشیم.
موقع خروج از ساختمان روی سر خود را با دست یا جسمی مانند تخته محافظت کنیم، اجاق گاز و هرگونه آتش را خاموش کنیم. از داد و فریاد زدن و دویدن به هر طرف خودداری کنیم. اگر در شب زلزله رخ داد، برای روشنایی از کبریت و شمع استفاده نکنیم.