معاون مهندسی آبفای کشور: ۱۹۱ طرح فاضلاب در دست اجرا است

ایرنا/ معاون مهندسی و توسعه منابع آب و فاضلاب کشور گفت: ۱۹۱ طرح فاضلاب اکنون در مناطق گوناگون در دست اجرا است و تلاش می شود سریع تر تکمیل و به بهره برداری برسد.
ذوالفقار مهدی زاده اظهار کرد: تکمیل طرح های فاضلاب در دست اجرا بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه اعتبارات دولتی پاسخگوی اجرای طرح ها نیست، افزود: بر این اساس باید برای سرعت دادن به زمان بهره برداری از این طرح ها، از ظرفیت سرمایه گذار بخش خصوصی استفاده کنیم.
معاون مهندسی و توسعه منابع آب و فاضلاب کشور ادامه داد: ورود بخش خصوصی و شیوه های مختلف سرمایه گذاری از جمله بیع متقابل یکی از راهکارها برای اجرای طرح های فاضلاب است.
وی با بیان اینکه اکنون میزان بهره مندی شهروندان خراسان شمالی از طرح فاضلاب ۴۲ درصد است، اظهار کرد: این رقم ۱۳ درصد از میانگین کشور پایین است البته با توجه به سیاست وزارت نیرو در بازچرخانی آب و اجرای طرح های فاضلاب، امید است اقدامات موثر در این باره انجام شود.
مهدی زاده تاکید کرد: منابع مالی محدود است از این رو باید از روش های سرمایه گذاری و نیز از ظرفیت موجود در ماده ۵۶ در این زمینه استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فاضلاب بجنورد اختصاص یافته است و طرح در دست اقدام است، همچنین در استان استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری در فاضلاب به شیوه قرارداد بیع متقابل در دست انجام است.
تامین آب دام بر دوش آب و فاضلاب
مهدی زاده، مصرف آب آشامیدن در بخش دام را از مشکلات و دغدغه های تامین آب شهروندان و روستاییان عنوان کرد و افزود: بخش قابل توجهی از آب تولیدی شرکت آب و فاضلاب به مصرف احشام و یا کشاورزی می رسد که این امر سبب می شود در ارائه خدمات به مردم با مشکل روبه رو شویم.
وی تصریح کرد: نیاز است تا آب مورد نیاز بخش دام از منابع آبی دیگر تامین شود.
معاون مهندسی و توسعه منابع آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش دام باید پیش بینی لازم درباره تامین آب مورد نیاز احشام را داشته باشد.