آمار چاقی در کردستان ۹ درصد بالاتر از میانگین کشوری

ایرنا/ سنندج- ایرنا- مدیر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: براساس آخرین آمار، شاخص اضافه وزن و چاقی در افراد بزرگسال (بالای ۱۸ سال) در کشور حدود ۵۲ درصد و این عدد در استان ۶۱.۱ درصد است.
به گزارش ایرنا، شیرین هدایت کردستانی شامگاه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: میزان چاقی شکمی در میان میانسالان استان کردستان ۵۴ درصد است که خطری جدی برای شیوع بیماریهای غیرواگیر محسوب میشود.
وی، بیتحرکی، تغییر الگوی غذایی شامل مصرف فزاینده غذاهای آماده، پرچرب، شیرینیجات، تنقلات و نوشابهها و استرسهای محیط زندگی را از عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در انسان امروزی برشمرد.
مدیر بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: میزان شیوع میانسالان با چاقی شکمی در کشور در سال ۱۴۰۳، ۴۴ درصد است اما این شاخص در کردستان به ۵۴ درصد رسیده که خطری جدی برای شیوع بیماریهای غیرواگیر در استان است.
هدایت کردستانی اضافه کرد: چاقی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله دیابت، افزایش فشارخون، چربیهای خون و بیماریهای قلبی، التهاب مفاصل و افزایش فشار بر کمر و مهرهها، بیماریهای تنفسی و ریوی، نازایی و بیماریهای تخمدان در زنان و غیرطبیعی بودن هورمونهای جنسی، بالا رفتن آنزیمهای کبدی همراه با کبد چرب و سیروز کبدی و افزایش بروز برخی سرطانها مانند سرطان سینه، رحم، روده بزرگ و سنگ کیسه صفرا را به دنبال دارد.
وی، استفاده از غذاهای کمکالری با محتوای مواد مغذی بالا نظیر گوشتهای فاقد چربی، حبوبات پخته شده و غذاهای آبپز یا بخارپز را توصیه کرد.
مدیر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر لزوم پرهیز از غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده (مانند سوسیس، کالباس، نوشابههای گازدار و آبمیوههای صنعتی) و جایگزین کردن غذاهای سرخکردنی با غذاهای آبپز یا بخارپز تأکید کرد.
هدایت کردستانی از مردم خواست برچسبهای غذایی را بخوانند و کمتر مواد پرکالری خریداری کنند و میان وعدههای سالم مانند میوهها، سبزیها و لبنیات کمچرب را در دسترس داشته باشند.