نماد آخرین خبر

سیاست تازه دولت برای جان‌بخشی به بافت فرسوده؛ سند مالکیت و تسهیلات ۸.۵ میلیارد ریالی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سیاست تازه دولت برای جان‌بخشی به بافت فرسوده؛ سند مالکیت و تسهیلات ۸.۵ میلیارد ریالی

ایرنا/ سمنان – ایرنا – معاون وزیر راه و شهرسازی از تصویب ۲ تصمیم مهم برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت: اعطای اسناد مالکیت به متصرفان واجد شرایط در اراضی ملی و تخفیف ۵۰ درصدی صدور پروانه ساختمانی در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری، از مصوبات تازه دولت چهاردهم است که می‌تواند جریان بازسازی و بهسازی سکونت‌گاه‌های فرسوده کشور را شتاب دهد.

به گزاش ایرنا، عبدالرضا گلپایگانی، روز چهارشنبه در آیین آغاز ساخت اولین مدرسه تامین اعتبار شده در بافت فرسوده سمنان اظهار کرد: حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری زندگی می‌کنند و بهبود شرایط زیست در این مناطق مستقیما بر سیمای شهرهای کشور و کیفیت حیات اجتماعی تأثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به تلاش دولت برای رفع موانع نوسازی تصریح کرد: تاکنون ۲۸ هزار متقاضی نوسازی در بافت‌های فرسوده طی سال ۱۴۰۳ به بانک‌ها معرفی شده‌اند که تنها چهار هزار نفر موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند که این میزان کمتر از اهداف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه است و پیگیری برای افزایش منابع مالی و تسهیل فرایند پرداخت وام در دستور کار قرار دارد.

گلپایگانی میزان فعلی تسهیلات بازآفرینی را بین چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تا پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: رایزنی‌ها برای استفاده از ظرفیت طرح «جهش مسکن» و افزایش سقف وام تا هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در حال انجام است.

او درباره وضعیت سمنان گفت: حدود ۶۰۰ هکتار از محدوده شهری این استان در زمره بافت‌های ناکارآمد قرار دارد و نزدیک به ۲۵ درصد جمعیت شهری در این مناطق سکونت دارند و هرچند میزان حاشیه‌نشینی در سمنان پایین است، اما همین بافت‌های فرسوده نیازمند توجه ویژه برای حفظ استخوان‌بندی کالبدی، تاریخی و اجتماعی شهر هستند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه با اشاره به سه محور اصلی فعالیت این شرکت گفت: محدوده‌های تاریخی، بافت‌های فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی، سه اولویت اصلی ما در بازآفرینی شهری است و کمتر از یک درصد از وسعت شهر سمنان در زمره بافت تاریخی قرار دارد اما همین بخش کوچک، بخش بزرگی از هویت و تصویر ذهنی شهر را شکل می‌دهد که توجه به این بافت‌ها، علاوه بر پاسداشت هویت تاریخی، به ارتقای کیفیت محیط زندگی شهروندان منجر می‌شود.

فرج‌الله ایلیات، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان هم در ادامه این مراسم، گفت: این پروژه با زیربنای ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

او افزود: اجرای این طرح از مطالبات جدی مردم سمنان بود که با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری ایران محقق شد و نمونه‌ای از اقدامات عملی دولت چهاردهم برای پیوند توسعه آموزشی با بازآفرینی کالبدی شهرها به شمار می‌رود.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام : https://instagram.com/semnan_today