نماد آخرین خبر

طعم انار در باغشهر تفت؛ جشنواره‌ای برای احیای یک برند استراتژیک

منبع
ايرنا
بروزرسانی
طعم انار در باغشهر تفت؛ جشنواره‌ای برای احیای یک برند استراتژیک

ایرنا/ یزد _ ایرنا _ در باغشهر تاریخی تفت در استان یزد، جشنواره‌ای با هدف احیای برند ارزشمند و استراتژیک انار برگزار می‌شود؛ رویدادی که نه‌تنها طعم بی‌نظیر این میوه سرخ و خوش‌رنگ را به تصویر می‌کشد، بلکه فرصتی است برای معرفی محصولات فراوری شده و حمایت از باغداران پرتلاش این منطقه کویری.

به گزارش ایرنا، استان یزد به‌ ویژه شهرستان تفت، به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور شناخته می‌شود که محصول انار آن از شهرت خاصی برخوردار است.

انار تفت با طعم متمایز و کیفیت بالا، به‌عنوان یک برند استراتژیک در بازار شناخته شده و سال‌هاست نقش مهمی در اقتصاد و فرهنگ محلی ایفا می‌کند. جشنواره انار باغشهر تفت با هدف معرفی بهتر این محصول ارزشمند، حمایت از باغداران و ترویج فرهنگ کشاورزی پایدار برگزار می‌شود تا جایگاه انار تفت را در سطوح ملی و فراملی مستحکم‌تر کند.

جشنواره انار تفت با همت جوانان تفتی و همکاری جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، گامی مهم در جهت حفظ و ارتقای جایگاه انار تفت در بازارهای داخلی و بین‌المللی است.

این جشنواره با محوریت معرفی این محصول ارزشمند و با حمایت دستگاه‌های اجرایی و مشارکت پررنگ جوانان بومی، از ۳۰ آبان تا ۴ آذر در هتل شیرکوه تفت برگزار می‌شود.

دبیر این جشنواره یکشنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: جشن انار تفت پس از وقفه و حواشی دو دوره گذشته، امسال با همت جوانان تفتی و همراهی جهاد کشاورزی و اداره میراث فرهنگی شهرستان، دوباره احیا شده است.

"قاسم فلاح "با بیان این‌که در این جشنواره علاوه بر سه شب اجرای برنامه‌های شاد فرهنگی، ۲۵ غرفه برای معرفی گونه‌های مختلف انار، فرآورده‌های مرتبط و صنایع دستی مرتبط تدارک دیده شده، افزود: تور بازدید از کوچه‌باغ‌ها و جاذبه‌های طبیعی منطقه، مراسم تجلیل از باغداران نمونه و نشست مشترک باغداران با مسئولان از دیگر برنامه‌های این رویداد است.

فلاح هدف اصلی جشنواره را معرفی انار تفت به‌عنوان محصول شاخص شهرستان و تلاش برای ثبت ملی این رویداد دانست و تصریح کرد: امید است این جشنواره با همکاری میراث فرهنگی استان، به‌عنوان یک رویداد ملی ثبت شود.

ظرفیت ویژه تفت در تولید انار ارگانیک

رئیس جهاد کشاورزی تفت با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این شهرستان گفت: تفت با ۱۵ هزار هکتار باغ، یکی از مناطق شاخص در حوزه کشاورزی استان یزد است. با وجود داشتن پنج هزار هکتار باغ پسته، این شهرستان با ۱۰۵۰ هکتار باغ انار و جایگاه دوم در سطح استان، بیشتر با برند انار شناخته می‌شود.

"کاظم مسروری‌فر" ادامه داد: یکی از ویژگی‌های مهم انار تفت، تولید ارگانیک آن بدون استفاده از سموم شیمیایی است. گونه‌هایی همچون انار گِل و برخی ارقام نوظهور در باغ‌های شهرستان پرورش می‌یابد.

به گفته مسروری‌فر، ۲ آفت اصلی انار شامل مگس مدیترانه‌ای و کرم گلوگاه سالانه حدود ۳۰ درصد از محصول را از بین می‌برند.

رئیس جهاد کشاورزی تفت، میزان برداشت امسال را به‌طور میانگین ۱۰ تن در هر هکتار عنوان کرد و افزود: در کنار آفات، عواملی چون ناترازی برق و ضعف زیرساخت‌ها نیز بر تولید تأثیرگذار است.

چالش صادرات و ضرورت ورود بخش خصوصی

مسروری‌فر یکی از چالش‌های مهم تولیدکنندگان انار تفت را فقدان زیرساخت‌های بسته‌بندی، سورتینگ و سردخانه عنوان کرد و گفت: نبود شرکت تعاونی فعال باعث شده که بخش عمده‌ای از انار تفت به استان‌های دیگر ارسال و با برند آن‌ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر ‌شود.

وی همچنین به برگزاری دومین جشنواره انار در تفت اشاره کرد و افزود: این جشنواره از پنجم تا دهم آذر در مجموعه ستاره‌باران برگزار خواهد شد. علت برگزاری دو جشنواره مجزا، اختلاف نظرهایی در نحوه اجرا بوده است.

وی تاکید کرد: برای حفظ عنوان باغشهر و ارتقای بهره‌وری کشاورزی در تفت، باید کشاورزی را اقتصادی و سودآور کنیم، تا نظارت مؤثرتری بر باغ‌های وقفی نیز شکل بگیرد.

تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی یزد قرار دارد .





آخرین خبر یزد در اینستاگرام : https://instagram.com/yazd_today
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره