نماد آخرین خبر

امام جمعه زنجان: اصلاح الگوی مصرف از مصادیق مهم امر به معروف است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
امام جمعه زنجان: اصلاح الگوی مصرف از مصادیق مهم امر به معروف است

ایرنا/ زنجان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان با هشدار نسبت به بحران آب و انرژی در کشور، گفت: اصلاح الگوی مصرف از مصادیق مهم امر به معروف و صرفه‌جویی وظیفه‌ای شرعی، ملی و اخلاقی برای همه مردم و مسئولان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر زنجان با اشاره به کاهش ۸۸ درصدی نزولات جوی نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: برای نخستین‌بار در نیمه‌های پاییز، ۱۶ استان کشور حتی یک قطره باران دریافت نکرده‌اند و حجم آب پشت سدهای تهران به میزان نگران‌کننده‌ای کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه ادامه برداشت از سدها می‌تواند تهران و سایر شهرها را با بحران جدی مواجه کند، افزود: در کنار دعا و نماز باران، باید مدیریت مصرف را جدی بگیریم، نمی‌توان از یک سو استغاثه کرد و از سوی دیگر در مصرف آب اسراف نمود.

امام جمعه زنجان با تأکید بر لزوم بازنگری در رفتارهای مصرفی مردم، گفت: آب‌هایی که قابلیت بازچرخانی دارند نباید دور ریخته شوند و استفاده از ابزارهای کاهنده و بهره‌برداری مجدد از آب شست‌وشوی میوه و سبزی برای آبیاری، نمونه‌هایی از عقلانیت در مصرف است.

حسینی با انتقاد از برخی تصمیمات مدیریتی در حوزه منابع طبیعی، افزود: کاشت محصولات نامتناسب با اقلیم، نمونه‌ای از بی‌توجهی به اصول علمی و مدیریتی است.

وی با اشاره به نقش نهادهای فرهنگی در ترویج صرفه‌جویی، گفت: مساجد، امامان جماعت، فرهنگیان، رسانه‌ها و هنرمندان باید در اصلاح الگوی مصرف نقش‌آفرینی کنند، همان‌طور که انقلاب از مساجد آغاز شد، امروز نیز می‌توان از همین پایگاه‌ها صرفه‌جویی ۲۰ تا ۳۰ درصدی در مصرف آب را رقم زد.

وی اصلاح الگوی مصرف را یکی از مصادیق مهم امر به معروف دانست و افزود: این امر تنها به حجاب یا مسائل مالی محدود نمی‌شود، بلکه امروز مدیریت منابع نیز بخشی از وظیفه دینی و اجتماعی ماست.

حسینی گفت: یکی از مؤلفه‌های ایران قوی، اصلاح الگوی مصرف و توجه به کیفیت تولید است، مصرف انرژی در کشور دو و نیم برابر میانگین جهانی است و هر درصد صرفه‌جویی، میلیون‌ها دلار صرفه اقتصادی و فرصت شغلی ایجاد می‌کند.

وی همچنین با انتقاد از خام‌فروشی منابع طبیعی، خواستار تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده شد و افزود: کشورهایی که امروز توسعه‌یافته‌اند، با جلوگیری از خام‌فروشی به این جایگاه رسیده‌اند.

امام جمعه زنجان در ادامه با اشاره به وضعیت کشور سودان، دخالت‌های خارجی و جنگ داخلی در این کشور را عبرتی برای ملت‌ها دانست و تأکید کرد: شعارهای زیبا اگر از ایمان و استقلال جدا شوند، به ابزار بیگانگان تبدیل خواهند شد.

وی با گرامیداشت سالروز شهادت شهید حسن طهرانی‌مقدم، پدر اقتدار موشکی ایران، گفت: شهید طهرانی‌مقدم نشان داد علم بدون ایمان ابزار و ایمان بدون علم، هیجان است و مدیر انقلابی کسی است که به میدان عمل می‌رود، نه پشت میز می‌نشیند.

حسینی با اشاره به اهمیت حضور مردم در خطبه‌های نماز جمعه و میز خدمت، خواستار توجه بیشتر مسئولان به مطالبات مردمی شد و تأکید کرد: اگر ساختارهای کلان اصلاح شوند، بسیاری از مشکلات خرد نیز برطرف خواهد شد، پیوند واقعی میان دولت و ملت، راه‌حل اصلی برون‌رفت از دشواری‌های امروز ایران اسلامی است.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام : https://instagram.com/zanjan_today