
عملیات هوایی با هواپیمای ایلوشن در الیت تا خاموشی کامل آتش ادامه دارد

ایرنا/ معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور گفت که عملیات هوایی هواپیمای آب پاش ایلوشن تا زمان خاموشی کامل جنگل های الیت چالوس، ادامه خواهد داشت.
رضا افلاطونی روز جمعه در نشست شورای مدیریت بحران مازندران در چالوس افزود: در پی هماهنگی های به عمل آمده با معاون مهندسی و پدافند غیر عامل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مبنی بر صخره ای، سخت گذر و شیب تند کانون های آتش سوزی جنگل الیت، بیان شد که اطفای حریق و مهار آن جز با این هواپیما ممکن نیست که این مرکز هم با این خواسته موافقت کردند.
وی ادامه داد: در فرآیند این هماهنگی افزون بر تقویت امکانات و تجهیزات، با دستور معاون مهندسی و پدافند غیر عامل وزرات دفاع، تصمیم بر آن گرفته شد تا زمان مهار کامل و حصول اطمینان از خاموشی آتش عملیات هوایی با این هواپیما انجام گیرد.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور گفت که هم اینک امروز ۲ سورتی پرواز با این هواپیمای با حجم ۴۰ تن آب به صورت موافقیت آمیز انجام گرفته است که جای تحسین دارد.
افلاطونی ضمن قدرشناسی از مردم، مسوولان دستگاه های اجرایی و وزارت دفاع بابت همراهی در اطفای حریق در الیت برلزوم پاکسازی کامل و جلوگیری از گسترش آتش سوزی در این عرصه جنگلی تاکید کرد.
آتش سوزی شد که مرحله نخست آن ۱۰ آبانماه جاری به وقوع پیوست که در نهایت پس از چند روز تلاش نیروهای امدادی، آتش مهار شد.
مرحله دوم آتش سوزی در جنگل های الیت مرزن آباد نیز از روز شنبه هفته جاری آغاز شد و اکنون وارد پنجمین روز شده است که با وجود به کارگیری سه فروند بالگرد و تلاش نیروهای امدادی و مردمی، بخش زیادی از آتش در عرصه های جنگلی این منطقه مهار شده است و تنها بخش کمی در حال سوختن است.
حدود هشت هکتار از جنگلهای این منطقه دچار آتش سوزی شده بود که با اجرای عملیات اطفای هوایی و زمینی آتش در هفت هکتار از این عرصه خاموش شده است و تنه آتش در کمتر از یک هکتار از این عرصه های ملی هنوز شعله ور است.
گرمای هوا از یک سو و صعبالعبور بودن منطقه و همچنین انباشت برگ و لاشه درختان خشک شده باعث شده است تا جنگل های چالوس از ابتدای هفته گذشته در چندین نوبت دچار آتش سوزی شود.









