۱۲۰ هزار اصله نهال توت برای کاشت در خراسانشمالی آماده شد

ایرنا/ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی گفت: ۱۲۰ هزار اصله نهال توت با هدف گسترش نوغانداری در استان آماده توزیع بین فعالان این بخش شده است.
مهدی شکاری، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی اظهار کرد: با هماهنگی مرکز توسعه نوغانداری کشور، سال گذشته کاشت ۱۲۰ هزار اصله نهال توت در استان برنامهریزی و اجرای آن به پیمانکار واگذار شد.
وی افزود: برای این طرح ۳۵ میلیارد و ۴۳۸ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافت و نهالها اکنون آماده توزیع هستند.
شکاری توضیح داد: هزینه کاشت هر اصله نهال توت ۳۰۰ هزار ریال است اما با هدف ترویج کشت درختان توت و توسعه نوغانداری، هر نهال با قیمت یارانهای ۲۰ هزار ریال در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
معاون جهاد کشاورزی استان گفت: پیمانکار علاوه بر ۱۲۰ هزار اصله نهال، بیش از ۳۰ هزار اصله دیگر نیز تولید کرده که این نهالها نیز عرضه خواهند شد.
وی افزود: بر اساس قرارداد، در صورت باقیماندن نهالها در استان، مرکز توسعه نوغانداری کشور آنها را برای توزیع در سطح کشور دریافت خواهد کرد.
شکاری یادآور شد: قرار بود توزیع نهالها در آبان و آذرماه سالجاری انجام شود اما به دلیل تغییرات اقلیمی با پیشنهاد کمیته فنی تولید نهال، زمان توزیع به اسفندماه سال جاری موکول شد.
وی ادامه داد: متقاضیان میتوانند درخواستهای خود را به مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها ارایه دهند.
صنعت نوغانداری در خراسانشمالی قدمت زیادی دارد و در دورههایی یکی از مهمترین منابع اقتصادی این استان بوده است.
هشت هزار و ۶۰۰ جعبه تخم نوغان در سال گذشته بین نوغانداران این استان توزیع شد که ۳۲۰ هزار تن یله تر ابریشم تولید شد.
سه هزار ۶۳۹ نفر در استان به این حرفه اشتغال دارند و میزان تولید پیله تر در خراسانشمالی سالانه به طور میانگین ۳۲۰ تن و میانگین تولید در هر جعبه نیز ۴۲.۹ کیلوگرم است.

















