مسمومیت با گاز، سه نفر را در یزد راهی بیمارستان کرد

ایرنا/ رییس اورژانس استان یزد از مسمومیت سه نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن در این استان خبر داد.
جواد سهیلی افزود: امروز تماسی مبنی بر مسمومیت سه نفر با گاز مونوکسید کربن در میدان سلطانپناه شهر یزد در مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵ دریافت شد که بلافاصله یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد.
وی افزود: مصدومان پس از دریافت اقدامات اولیه درمانی توسط کارشناسان اورژانس، برای ادامه روند درمان به مرکز درمانی منتقل شدند.
مونوکسید کربن گازی سمی و خطرناک است و چون بدون بو و مزه و غیر قابل دیدن است، اغلب، آن را قاتل خاموش یا نامرئی می نامند؛ بیشترین مسمومیت با این گاز و همچنین بالاترین مرگها بر اثر این گاز در فصل سرد و در نیمه دوم سال اتفاق می افتد.
مونوکسید کربن با فرمول شیمیایی( CO)، گازی است که بر اثر ناقص سوختن کربن بوجود میآید؛ این گاز بسیار سمی است، اما رنگ و بوی خاصی ندارد به همین دلیل کربن مونوکسید قاتل نامرئی نامیده میشود، میل ترکیبی مونوکسید کربن با هموگلوبین خون حدود ۲۵۰ برابر بیشتر از میل ترکیب با گاز اکسیژن است.در خون انسان حدود پنج درصد کربن مونوکسید کربن وجود دارد، اما اگر این مقدار به ۲۰ درصد برسد باعث مرگ خواهد شد.
استنشاق هوای آلوده به گاز مونوکسید کربن مانع از اکسیژن رسانی به بافت های بدن می شود و می تواند موجب آسیب های مغزی شود؛ در محیط های بسته، همچون خانه، دفتر کار، کلاس درس و خودرو، تجمع حتی مقدار کمی از گاز CO می تواند خطرناک باشد.
















