فرش قرمز طرح هادی برای بازگشت جمعیت به ۲۰۰ روستای کردستان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
فرش قرمز طرح هادی برای بازگشت جمعیت به ۲۰۰ روستای کردستان

ایرنا/ اجرای طرح هادی روستایی در کردستان، ساماندهی فضاهای روستایی، بهبود شرایط زندگی و مهاجرت معکوس به ۲۰۰ روستا را به دنبال داشته است.

همیشه تصورمان از روستا، مناطقی با داشتن گرد و خاک موقع فصل خشک و گل‌ولای زمان بارندگی و سختی و نبود امکانات و زیرساخت برای یک زندگی نسبتا راحت است، شرایطی که باعث شد خیلی از روستاییان به شهرها مهاجرت کنند و جمعیت روستاها کم و حتی برخی خالی از سکنه شوند.

شرایط نامناسب فضای روستاها، نبود زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی در کنار درآمد پایین، زمینه مهاجرت روستاییان به شهرها و افزایش حاشیه‌نشینی شهری و بروز آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی را فراهم کرد.

از آنجا که یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه، روند شتابان شهرنشینی و نابرابری توسعه‌ای در میان مناطق شهری و روستایی بود، ضرورت توجه به توسعه روستا نسبت به شهر بیشتر احساس شد.

از همین رو، پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای پیشگیری از روند مهاجرت روستاییان به شهرها و افزایش کیفیت سطح زندگی در روستاها ایده‌ها و طرح‌های متفاوتی در زمینه عمرانی خدماتی و توسعه کشاورزی مطرح و در نهایت به طرح هادی ختم شد، طرحی که حیات اجتماعی و هدایت روستا را دنبال می‌کند.

اجرای طرح هادی در ۸۰۲ روستای بالای ۲۰ خانوار استان
 
هدف از اجرای طرح هادی این بود که با فراهم کردن بستر تجدید حیات و هدایت روستا با در نظر گرفتن جنبه‌های فیزیکی و اقتصادی، برنامه‌ریزی کالبدی روستا را به دست بگیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان در همین رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: برای تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان( هزار و ۳۱۵ روستا)، دفترچه مطالعات طرح هادی روستایی تهیه شده است و طبق برنامه، سالانه برای ۵۰ روستای دیگر بنا به اولویتی که تعیین می‌کنیم با همکاری بخشداری و فرمانداری ها بازنگری طرح‌های روستایی انجام می‌شود.

سعید رسولی افزود: تاکنون در ۸۰۲ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، یک چند چند فاز اجرای طرح هادی اجرا شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون، طرح هادی در ۳۷۰ روستا با اعتباری بیش از چهار هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان یادآور شد: با توجه به عدم وجود فصل کاری اجرای فعالیت اجرایی تا پایان سال مقدور نیست اما در فصل کاری سال ۱۴۰۵ در صورت تخصیص اعتبار اجرای طرح هادی در ۱۷۰ روستای استان در برنامه کاری قرار گرفته است.

به گفته رسولی، به دلیل استفاده از فصل کاری سال ۱۴۰۴، اجرای آسفالت در ۴۰ روستای استان از محل اعتبارات تخصیصی سال ۱۴۰۴ انجام گرفته است و در صورت تخصیص کامل قیر ابلاغی ، اجرای آسفالت در ۶۰ روستای استان در فصل کاری ۱۴۰۵ انجام خواهد شد.

مهاجرت معکوس به ۲۰۰ نقطه روستایی
 

اجرای طرح هادی در روستاها با هدف ساماندهی و توسعه فضاهای روستایی، به تأمین نیازهای اساسی ساکنان و بهبود شرایط زندگی آنها کمک می‌کند، موضوعی که مردم روستایی را برای بازگشت به روستا ترغیب می‌کند.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان به این اشاره کرد که با توجه به بررسی‌های صورت گرفته توسط معاونت عمرانی استانداری کردستان و بر اساس آمارهای جمعیتی بررسی شده، اجرای طرح هادی منجر به مهاجرت معکوس مردم از شهر به روستا در ۲۰۰ نقطه روستایی در سطح استان شده است.

نقش موثر اجرای طرح هادی در افزایش مهاجرت معکوس به روستای خامسان
 
روستای خامسان در ۴۰ کیلومتری شرق کامیاران و و ۶۰ کیلومتری جنوب سنندج واقع شده و هزار و ۶۴۰ نفر جمعیت ثابت و در فصل کار، این عدد به ۲ هزار نفر هم می‌رسد.

دهیار روستای خامسان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این روستا یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین روستاهای شهرستان کامیاران است که دارای خدممات رفاهی و زیربنایی از قبیل آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، راه، فاضلاب، درمانگاه، خانه بهداشت، مدرسه، پست بانک، کتابخانه، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر است.

عزت‌الله مرادی ادامه داد: وستای خامسان از لحاظ وسعت و پراکندگی طرح هادی وسعت زیادی دارد و با وجود اجرای بیش از ۳۵ هزار متر مربع آسفالت معابر آن وسنگ فرش شدن بخشی از پیاده رو و معابر همچنان نیازمند تلاش مضاعف است.

وی ضمن تقدیر از خدمات بنیاد مسکن، بخشداری و امور روستایی برای اجرای طرح هادی، افزود: اجرای طرح هادی در موازات خدمات بقیه نهادها از جمله جهاد کشاورزی و اداره صمت و با در نظر گرفتن بافت اصلی روستا، نقش موثری در بازگشت و مهاجرت معکوس دارد ودر روستای خامسان نیز مثبت است.

آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online

آخرین خبر | فرش قرمز طرح هادی برای بازگشت جمعیت به ۲۰۰ روستای کردستان