سرانه تخت بیمارستانی البرز، کمتر از میانگین کشور

منبع
ايسنا
بروزرسانی
سرانه تخت بیمارستانی البرز، کمتر از میانگین کشور

ایسنا/ مدیرکل بازرسی استان البرز با اشاره به چالش‌های حوزه سلامت استان، خواستار توجه ویژه وزارت بهداشت به کمبود تخت بیمارستانی، تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی متخصص و مطالبات انباشته مراکز درمانی شد.

عیسی هواسی در روز دوشنبه یکم تیر در حاشیه بازدید معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور از واحدهای صنعتی و دارویی البرز ، ضمن قدردانی از مسئولان و مدیرانی که در بازدید از واحدهای تولیدی و درمانی استان حضور داشتند، با بیان اینکه در حال حاضر چندین پروژه بیمارستانی در استان در حال ساخت است، گفت: با بهره‌برداری از چهار بیمارستان دولتی و دو بیمارستان خصوصی، ۷۳۷ تخت به ظرفیت درمانی البرز افزوده خواهد شد.

وی افزود: برخی از این پروژه‌ها از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردارند و با تأمین اعتبار و تجهیزات می‌توانند وارد مدار خدمت‌رسانی شوند.

وی با اشاره به وضعیت پروژه‌های در دست اجرا اظهار کرد: بیمارستان‌های دولتی مانند بیمارستان ولیعصر و سیدالشهدا نیازمند حمایت اعتباری برای تکمیل مراحل باقی‌مانده هستند. همچنین در بخش خصوصی، بیمارستان خورشید حدود ۷۰ درصد و بیمارستان نور حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

هواسی ادامه داد: بیمارستان دانشگاهی ولیعصر نیز حدود ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تأمین تجهیزات مورد نیاز از سوی وزارت بهداشت، امکان بهره‌برداری از آن در هفته دولت وجود خواهد داشت.

این مسئول با اشاره به وضعیت سرانه تخت بیمارستانی در البرز اظهار کرد: سرانه تخت بیمارستانی در البرز به ازای هر هزار نفر جمعیت حدود ۱.۱ است، در حالی که میانگین کشوری این شاخص ۱.۷۸ است و البرز از این نظر در رتبه‌های پایانی کشور قرار دارد.

مدیرکل بازرسی البرز یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت را کمبود نیروی متخصص عنوان کرد و افزود: در رشته‌هایی مانند رادیولوژی، زنان و زایمان، طب اورژانس، بیهوشی، اطفال و داخلی کمبودهایی وجود دارد.

 وی با تأکید بر اهمیت طب اورژانس، گفت: به دلیل قرار گرفتن البرز در مسیر تردد ۱۴ استان، بخش‌های تروما و اورژانس بیمارستان‌ها نیازمند تقویت نیروی انسانی هستند.

این مسئول همچنین بر ضرورت افزایش ماندگاری پزشکان متخصص در استان تأکید کرد و گفت: شهرستان‌های ساوجبلاغ، اشتهارد، نظرآباد و ماهدشت نیز با کمبود جدی نیروی درمانی مواجه هستند.

هواسی کمبود برخی تجهیزات پزشکی را از دیگر مشکلات حوزه درمان البرز دانست و گفت: تأمین دستگاه‌هایی مانند سی‌تی‌اسکن ۱۲۸ اسلاید بیمارستان شهید رجایی، دستگاه سنگ شکن در بیمارستان ثارالله، دستگاه ام‌آرآی بیمارستان سردار سلیمانی و تجهیزات تصویربرداری قلبی از نیازهای مهم استان است. همچنین تخصیص اعتبار از ماده ۲۳ برای بیمارستان طالقان و اشتهارد و تسریع در بیمارستان سیدالشهدا که مجری آن حوزه عمرانی راه و شهرسازی است، توجه بیشتری را نیاز دارد.

وی با اشاره به مشکلات مالی مراکز درمانی اظهار کرد: مطالبات دانشگاه علوم پزشکی البرز از سازمان تأمین اجتماعی حدود یک دهم همت معادل ۱۰۰ میلیارد تومان ، مطالبات بخش خصوصی از این سازمان حدود ۱.۷ همت و مطالبات دانشگاه از بیمه سلامت نیز حدود ۷۷۳ میلیارد تومان و بخش خصوصی یک همت است. این تأخیر در پرداخت‌ها موجب ایجاد مشکلاتی در پرداخت کارانه پزشکان، پرستاران و کارکنان درمانی شده است.

لغو قرارداد برخی مراکز درمانی با بیمه‌های پایه به دلیل تأخیر در پرداخت مطالبات

مدیرکل بازرسی استان البرز با اشاره به مشکلات مالی مراکز درمانی استان گفت: تأخیر طولانی در پرداخت مطالبات از سوی بیمه‌ها، به یکی از چالش‌های جدی دانشگاه علوم پزشکی و بخش خصوصی درمان تبدیل شده است.

عیسی حواسی اظهار کرد: به دلیل انباشت مطالبات، برخی بیمارستان‌های خصوصی با وجود تأکیدات انجام‌شده، قرارداد خود با بیمه‌های پایه را لغو کرده‌اند که این موضوع موجب نارضایتی بیماران و مراجعه‌کنندگان شده است.

وی افزود: بیمارستان‌های آرام، مریم، کسری و تخت‌جمشید از جمله مراکزی هستند که به دلیل پرداخت نشدن مطالبات، قرارداد خود با بیمه‌های پایه را لغو کرده‌اند.

هواسی با بیان اینکه این وضعیت مشکلاتی را برای بیماران تحت پوشش بیمه ایجاد کرده است، گفت: برای رفع این چالش، نیازمند ورود و توجه سازمان‌های مرکزی بیمه‌ای و تأمین منابع لازم برای پرداخت مطالبات مراکز درمانی هستیم.

مدیرکل بازرسی البرز مجموع بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی استان را حدود ۳.۲ همت اعلام کرد و افزود: بخشی از این بدهی‌ها مربوط به هزینه‌های پرسنلی و بخش دیگر مربوط به پروژه‌های عمرانی در حال اجراست.

وی در ادامه به برخی مسائل زیرساختی حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: نبود انبار استراتژیک دارویی مناسب، کمبود ژنراتور پشتیبان در مراکز درمانی، قطعی سامانه کیتک در داروخانه‌ها و فرسودگی ناوگان اورژانس از دیگر چالش‌های موجود است. حدود ۸۰ درصد آمبولانس‌های استان بیش از ۱۵ سال عمر دارند و نیازمند نوسازی هستند.

وی همچنین کمبود نیروی پرستار را از مشکلات جدی استان عنوان کرد و گفت: بر اساس سرانه‌های موجود، البرز با کمبود حدود ۱۳۹۵ نفر پرستار و ۱۶۸ کمک‌پرستار مواجه است.

هواسی به مشکلات واحدهای تولیدی، به‌ویژه صنایع دارویی استان اشاره کرد و گفت: تأخیر در پرداخت مطالبات، محدودیت دسترسی به تسهیلات بانکی، افزایش هزینه‌های تأمین مالی، مشکلات تأمین ارز و مواد اولیه از جمله موانع پیش روی این واحدهاست.

وی همچنین نگرانی تولیدکنندگان دارو درباره قطعی برق در فصل تابستان را مطرح کرد و افزود: قطع برق می‌تواند موجب توقف فرآیند تولید و آسیب به تجهیزات شود. از این رو لازم است تدابیری برای تأمین برق پشتیبان واحدهای تولیدی اتخاذ شود.

آخرین خبر البرز در اینستاگرام :
https://instagram.com/alborztoday

آخرین خبر | سرانه تخت بیمارستانی البرز، کمتر از میانگین کشور