آغاز خرید تضمینی کلزا در آذربایجان‌غربی/۶ مرکز آماده دریافت محصول هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
آغاز خرید تضمینی کلزا در آذربایجان‌غربی/۶ مرکز آماده دریافت محصول هستند

ایرنا/ مدیر تعاون روستایی آذربایجان‌غربی از آغاز عملیات خرید تضمینی کلزا در استان خبر داد و گفت این طرح با هدف حمایت از کشاورزان و تسهیل در تحویل محصول تولیدکنندگان در چند شهرستان استان در حال اجراست.

سجاد حسامی، افزود: عملیات خرید این محصول از شهرستان پلدشت آغاز شده و در حال حاضر ۶ مرکز خرید در شهرستان‌های پلدشت، مهاباد، نقده، بوکان، میاندوآب و شاهین‌دژ برای تحویل محصول کشاورزان فعال هستند.

وی با اشاره به روند خرید کلزا در استان اظهار کرد: خرید این محصول با همکاری اتحادیه تعاونی روستایی استان بعنوان مباشر خرید و شرکت‌های طرف قرارداد از جمله جهاد نصر انجام می‌شود.

مدیر تعاون روستایی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: قیمت خرید توافقی کلزا در سال جاری یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم تعیین شده و مراکز خرید با آمادگی کامل در حال تحویل محصول از کشاورزان هستند.

وی با یادآوری اینکه یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کلزا مصرف آب کمتر نسبت به گندم است، گفت: این محصول به طور متوسط یک نوبت آبیاری کمتر نیاز دارد که در شرایط فعلی منابع آبی، موضوعی بسیار حائز اهمیت است.

حسامی اظهار کرد: کلزا محصولی مدیریتی است و موفقیت در تولید آن به کشت به‌موقع، تغذیه مناسب و برداشت در زمان مناسب بستگی دارد.

وی اضافه کرد: در صورت رعایت این اصول، می‌توان محصولی باکیفیت تولید کرد و گام مؤثری در جهت تأمین امنیت غذایی کشور برداشت.

به گزارش ایرنا، کلزا (Brassica napus) از گیاهان دانه ‌روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.

تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه‌های روغنی است.

کشت دانه‌ روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.

دانه روغنی کلزا جزو گیاهان یکساله است و این محصول را معمولا در شهریور ماه کشت می‌کنند تا قبل از شروع فصل سرما رشد کافی داشته باشد و در اواخر بهار سال بعد برداشت می کنند.

آخرین خبر آذربایجان غربی در اینستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today