آخرين خبر/ شريفي گفت گوشت اين حيوان با توصيه هاي متخصصان قلب براي منع استفاده از چربي، کلسترول و کالري سازگاري دارد.
عباس شريفي اولين پرورش دهنده گوزن در ايران و تنها پرورش دهنده در استان يزد اظهار داشت: با وجود اينکه پرورش گوزن در کشورهاي دنيا طرفداران بسياري دارد، اما در ايران کاملا ناشناخته مانده اما به تازگي با اطلاع رسانيهاي انجام شده، مردم با اهميت و ارزش غذايي گوشت اين حيوان تقريبا آشنا شدهاند.
وي افزود: گوشت گوزن نسبت به گاو داراي کيفيت بالاتري است و همين امر يکي از دلايل محبوبيت پرورش گوزن به عنوان منبع غذايي است و گوزن به عنوان يکي از حيوانات حلال گوشت و داراي مزيتهاي بيشمار، هم براي مصرف کننده و هم سرمايه گذار است.
شريفي عنوان کرد: کشور ما با توجه به برخورداري از اقليم متنوع و مناسب براي پرورش گوزن همچنين داشتن چندين گونه بومي، ظرفيت بالايي براي پرورش اين حيوان دارد ضمن اينکه متاسفانه نسل اين حيوان بر اثر عواملي همچون تخريب زيستگاه و شکار بيرويه و غيرمجاز در ايران در حال نابودي است.
نخستين پرورش دهنده گوزن در ايران بيان کرد: پرورش مرال حق انتخاب خوبي براي برخي فعاليتهاي کوچک يا پاره وقت کشاورزي است اما پرورش دهندگان بايد توجه داشته باشند که لازم است در مورد بازاريابي محصولاتشان بسيار فعال باشند و در مورد پرورش گوزن و کارهاي مربوط به آن آگاهي کافي داشته باشند.
وي افزود: براي احداث يک مزرعه مناسب، پرورش و نگهداري گوزن ابتدا بايد اندازه کار و فعاليت و مقدار هزينه و بازارهاي عرضه را پيش بيني کرد.
شريفي خاطرنشان کرد: مرال، بزرگترين نوع از گونه گوزن است که نرها با داشتن شاخ و اندازه بزرگتراز مادهها متمايزترند و وزن آنها تا ۲۴۰ کيلوگرم نيز مي رسد و مهمترين مزيت پرورش گوزن در مقايسه با سرمايهگذاري در ديگر دامها اين است که گوزن علوفههاي مرتع را با کارايي بالايي به پروتئين تبديل ميکند.
وي ادامه داد: بر اين اساس با مديريت مناسب ميتوان گوزن را در زمينهاي حاشيهاي پرورش داد، همچنين گوزنها به خوبي با شرايط چراگاههاي موجود سازگار ميشوند و مزيت بزرگ ديگر اين حيوان، نسبت بالاي گوشت کمچربي توليد شده به ازاي هر کيلوگرم وزن زنده دام است.
اين فعال محيط زيستي گفت: گوشت گوزن در بسياري از مناطق دنيا براي تهيه غذاهاي مختلفي مانند استيک، انواع خورشتها، کباب و ... استفاده ميشود و مزه اين گوشت مشابه گوشت گاو بوده و البته بوي تندتري دارد.
وي يادآور شد: گوشت گوزن بافت نرمتري نسبت به گوشت گاو دارد ضمن اينکه چربي آن نيز کمتر است.
شريفي عنوان کرد: البته مطالعات متخصصان تغذيه نشان ميدهد که اين گوشت داراي کالري کمتر و پروتئيني تقريبا مشابه با گوشت گاو و گوسفند است و گوشت گوزن هاي پرورشي داراي بافت ريز، ملايم، ترد و خوش طعم و مطبوع و متمايز از گوشت گوزن شکار و وحشي است.
وي تصريح کرد: گوشت اين حيوان همچنين با توصيه هاي متخصصان قلب براي منع استفاده از چربي، کلسترول و کالري سازگاري دارد.
شريفي اظهار داشت: در حال حاضر گوشت گوزن به قيمت هر کيلوگرم ۲۰۰ هزار تومان در حد کم در بازار عرضه مي شود که مشتريان خاص خود را دارد.
وي با اشاره به مزاياي پرورش گوزن مرال افزود: مرال قدرت باروري بالايي دارد و عمر پرورش و توليد مثلي طولاني دارد و به راحتي زايمان مي کند و خيلي زود بچه هاي خود را از شير مي گيرد ضمن اينکه رفتار آرام مرال ها و جثه مناسب، وارسي دام ها و جابجايي ها را آسان مي کند همچنين زمستان هاي سرد و تابستان هاي گرم را تحمل مي کند و حساسيت آن به بيماري پايين است..
شريفي افزود: پرورش تجاري گوزن، صنعت جديدي است و نياز نداشتن پرورش گوزن به محيط سرپوشيده، سازگاري با شرايط آب و هوايي و سوددهي بيشتر در مقايسه با پرورش گاو و گوساله، فرصت مناسبي براي پرورش اين دام در استان يزد است.
وي تصريح کرد: استفاده از شاخ گوزن براي مصارف دارويي، پوست آن براي چرم سازي و بهره گيري از گوشت آن به عنوان مادهاي پروتيئني در سبد غذايي و در اختيار گذاردن گوزن به قرقگاههاي شکار، از اهداف اجراي طرح پرورش گوزن در يزد است.
شريفي ادامه داد: بدون ترديد نگهداري و پرورش گوزن به عنوان يک دام، نيازمند مراقبتهاي پزشکي و تخصصي فراواني است که در اين زمينه با کمبود شديد نيروي متخصص روبرو هستيم.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار