نماد آخرین خبر

خطر ابتلای قصابان و کارگران دامداری ها به تب کریمه - کنگو

منبع
ايرنا
بروزرسانی
خطر ابتلای قصابان و کارگران دامداری ها به تب کریمه - کنگو
ايرنا/مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي با اشاره به فرا رسيدن فصل گرما و احتمال افزايش فعاليت کنه هاي ناقل بيماري تب خونريزي دهنده کريمه - کنگو، اعلام کرد: صنف قصابان، دامداران و کارگران کشتارگاه ها و افرادي که تماس بيشتري با دام دارند، در معرض ابتلا به اين بيماري هستند. اميرحسين بهداد روز يکشنبه در جمع خبرنگاران به اقدامات اداره کل دامپزشکي آذربايجان شرقي و هشدارهاي مراقبتي لازم در اين خصوص اشاره کرد و افزود: با توجه به افزايش دما و تکثير کنه‌هاي «هيالوما» که ناقل بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو هستند و در برخي از استان‌هاي کشور موارد قطعي انساني اين بيماري کشنده هم گزارش شده است، رعايت مسائل بهداشتي و ايمني لازم و ضروري است. وي يادآوري کرد: با تمهيداتي که اداره کل دامپزشکي آذربايجان شرقي انجام داده است در استان تا به امروز هيچ موردي از اين بيماري گزارش نشده است. بهداد اظهار داشت: اين بيماري يکي از بيماري‌هاي خطرناک و با درصد کشندگي بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقيم از انسان به انسان يا از راه گزش کنه‌هاي حامل اين ويروس، از طريق مصرف گوشت‌هاي دام بيمار که عامل اين بيماري در آن وجود داشته باشد، نيز قابل انتقال به انسان و دام است. وي اضافه کرد: بيماري تب کريمه - کنگو در دام‌ها هيچ‌گونه علائم مشخصي ندارد و خطر انتقال بيماري به انسان در حين ذبح حيوان آلوده و نيز تماس با خون و بافت‌هاي دام مبتلا به اين بيماري به خصوص در مرحله خونريزي يا انجام هرگونه اعمالي که منجر به تماس انسان با خون، بزاق و ترشحات بافتي آنها شود، وجود دارد. بهداد گفت: مقاومت ويروس اين بيماري در برابر حرارت کم است و در دماي ۵۶ درجه سلسيوس به مدت ۳۰ دقيقه از بين مي‌رود، بنابراين پختن گوشت يا پاستوريزه کردن شيرخام باعث از بين رفتن ويروس مي‌شود. وي با بيان اينکه اين ويروس به محيط‌هاي اسيدي حساس بوده و سريع از بين مي‌رود، گفت: با توجه به اينکه با تمهيدات صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکي تمامي کشتارگاه‌هاي دام مجهز به سيستم پيش سرد شده‌اند و قبل از عرضه هر گونه گوشت، لاشه‌هاي استحصالي به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دماي صفر تا ۴ درجه سانتي گراد نگهداري مي‌شوند، تمامي گوشت‌هايي که تحت نظر دامپزشکي در کشتارگاه‌ها ذبح مي‌شوند و ممهور به مهر دامپزشکي هستند، سالم و عاري از هر گونه عامل بيماري زا مي‌باشند. مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي به روستاييان و دامداران توصيه کرد، ضمن رعايت دقيق توصيه‌هاي بهداشتي و پيشگيرانه دامپزشکي، سمپاشي منازل و جايگاه‌هاي نگهداري دام خود را جهت حذف ناقلين بيماري و کنه‌هاي آلوده جدي بگيرند و حتماً نسبت به سمپاشي اقدام نمايند. همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان آذربايجان شرقي را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد : آخرين خبر آذربايجان شرقي در تلگرام : http://t.me/joinchat/AAAAAEKyqyHIYXfblD-xfQ آخرين خبر آذربايجان شرقي در سروش : http://sapp.ir/Eazerbaijan.Online آخرين خبر آذربايجان شرقي در ايتا : http://eitaa.com/joinchat/157286400C8c8e888eaf