نماد آخرین خبر

بیشترین خسارت بارش‌های اخیر به ماهنشان رسید

منبع
تسنيم
بروزرسانی
بیشترین خسارت بارش‌های اخیر به ماهنشان رسید

تسنيم/ مديرکل مديريت بحران استان زنجان گفت: بارش باران در هفته جاري باعث ايجاد بيش‌ترين خسارت به مزارع گندم شهرستان ماهنشان شده و با گل‌آلودگي مزارع پرورش ماهي، فعالان اين صنعت را با مشکل رو‌به‌رو کرده است.

صفي‌الله کرامتي، مديرکل مديريت بحران استان زنجان با اشاره به اين که بارش‌هاي اخير در استان زنجان بيش‌ترين ميزان خسارت را به شهرستان ماهنشان وارد کرده است اظهار داشت: اين شهرستان در طول يک ساعت، بارش 20 ميلي‌متري را تجربه کرده است که اين حجم از بارندگي بدون خسارت نيست.

وي افزود: بارش باران با شدت بالا در طول روز‌هاي گذشته باعث شده تا سطح وسيعي از مزارع گندم شهرستان ماهنشان دچار خوابيدگي شود که اين مسئله عملا برداشت اين محصول را با مشکل مواجه مي‌کند از سويي ديگر گل‌آلودگي استخر‌هاي پرورش ماهي نيز فعلان اين صنعت را با مشکل مواجه کرده است.

مديرکل مديريت بحران استان زنجان خاطرنشان کرد: بارندگي‌ها از لحاظ وقوع سيلاب خسارت چنداني به مزارع اين شهرستان وارد نکرده است اما برخي از راه‌هاي روستايي که هنوز آسفالت نشده‌اند با وقوع بارندگي نيازمند بازسازي شده‌اند.

وي با بيان اين که مزارع زراعي در شهرستان قيدار و ابهر نيز تا حدودي دچار خسارت شده‌اند گفت: ميزان خسارت وارده هنوز برآورد نشده است اما کارشناسان مديريت بحران با همکاري سازمان جهاد کشاورزي در حال ارزيابي و برآورد ميزان خسارت هستند.

اين مسئول با اشاره به اين که طبق اعلام سازمان هواشناسي، بارندگي‌ها امروز نيز در استان ادامه‌دار خواهد بود تاکيد کرد: احتمال سيلابي شدن مسيل‌ها وجود دارد، بنابراين دامداران از قرارگيري در سطح بستر رودخانه‌ها و مسيل‌ها خودداري کنند تا دچار خسارت نشوند.

کرامتي با اشاره به اين که خسارت بارندگي‌ يک امر طبيعي است اما گاها خود انسان‌ها با سهل‌انگاري خسارت‌هايي را بر طبيعت تحميل مي‌کنند عنوان کرد: از اوايل خرداد که بارندگي‌ها کاهش يافته و گياهان خودرو در طبيعت خشک شده‌اند تا حال حاضر بيش از 300 هکتار از اراضي در سطح استان طعمه حريق شده است.

وي با اشاره به اين که بيش از 40 مورد آتش‌سوزي در مدت مذکور در استان رخ داده است تصريح کرد: در طول آتش‌سوزي که در شهرستان طارم رخ داد بيش از 200 هکتار از مراتع در آتش سوخت که اين به عنوان يک آسيب جدي بر عرصه‌هاي منابع طبيعي است و مهم‌ترين علت آن نيز بي‌توجهي مردم و چوپانان در خاموش کردن آتش افروخته شده، بوده است.