آناج/ نگاهي به قيمت مسکن در تبريز و حداقل حقوق کارگران نشان مي‌دهد زمان انتظار براي خريد خانه بيشتر از 16 سال است.

خانه دار شدن در کلانشهرها اين روزها به آرزويي دست نيافتني تبديل شده که جوانان با حسرت به آن نگاه مي‌کنند. در تبريز و شهرهاي اطراف آن هم به مانند ديگر کلانشهرها قيمت مسکن رويايي شده و با يک حقوق کارگري و حتي کارمندي خريد خانه امکان پذير نيست. نگاهي به قيمت‌هاي ثبت شده در سايت‌هاي مسکن نشان مي‌دهد که در شهر تبريز براي خريد خانه در يک منطقه معمولي با متراژ 60 تا 70 متري بايد 500 ميليون تومان کنار بگذاريد؛ با يک حساب سرانگشتي و با توجه به حداقل حقوق 2.5 ميليون توماني کارگران يعني زمان انتظار براي خريد خانه در شهر تبريز 200 ماه يا 16 سال و 6 ماه است.
اوضاع در شهرهاي جديد و مسکن مهر نيز دست کمي از تبريز ندارد و در شهر جديد سهند قيمت‌ها سر به فلک کشيده و در برخي موارد حتي با تبريز برابري مي‌کند. به عنوان مثال خانه‌هاي شخصي ساز در فاز دو سهند با مساحت 120 متر نزديک به 700 ميليون تومان آب مي‌خورد و مسکن مهر در فاز سه هم براي خريداران چيزي حدود 350 ميليون تومان تمام مي‌شود. زمزمه‌هاي اتمام آزادراه تبريز- سهند در سال گذشته به يکباره قيمت‌ها را افزايش داد و آپارتمان‌هاي 60 تا 70 ميليوني در فاز سه را به قيمت 350 ميليون تومان رساند. با توجه به اين قيمت‌ها در شهر جديد سهند هم ميانگين زمان انتظار براي يک کارگر با حقوق 2.5 ميليون توماني براي خريد خانه 140 ماه يا 11 سال و 6 ماه است.
شهرک انديشه تبريز ديگر منطقه‌اي است که تا سال هاي قبل جزو مناطقي بود که بيشتر زوج‌هاي جوان و کم درآمد براي خريد خانه به آن مراجعه مي‌کردند؛ اما حالا روياي خريد مسکن در همين منطقه هم تبديل به سراب شده است. متوسط قيمت خانه در اين منطقه نزديک به 400 ميليون تومان است و در برخي موارد با توجه به متراژ و شخصي ساز بودن حتي به بالاي 900 ميليون تومان هم مي‌رسد.
افزايش تقاضا در هشت سال گذشته و عدم ساخت حتي يک واحد توسط دولت در کنار تورم از جمله دلايلي است که در دو سال اخير قيمت مسکن را به طور سرسام آور افزايش داده است. اين روزها خريد خانه ديگر نه به يک آرزو، بلکه به رويايي دست نيافتني تبديل شده و همين موضوع هم رغبت جوانان براي ازدواج را کاهش داده است. در شهري مانند تبريز و حتي شهرهاي جديد خريد خانه با حقوق يک کارگر تبديل به غيرممکن شده و کساني که بخواهند طعم خانه دار شدن را بچشند بايد به سراغ روستاهاي اطراف تبريز بروند.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان آذربايجان شرقي را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر آذربايجان شرقي در تلگرام :
t.me/joinchat/AAAAAEKyqyHIYXfblD-xfQ

آخرين خبر آذربايجان شرقي در اينستاگرام :
instagram.com/EAzerbaijan_Today