دستگیری 4 نفر حفار غیرمجاز در فریمان
فارس/ فرمانده يگان حفاظت ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي خراسان رضوي از دستگيري 4 نفر حفارغير مجاز در شهرستان فريمان خبر داد.
محمدعلي مدير، فرمانده يگان حفاظت ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي خراسان رضوي با بيان اينکه چهار نفر حفارغير مجاز در شهرستان فريمان دستگير شده اند، اظهار کرد: در پي کسب خبر دريافتي مردمي مبني بر حفاري غيرمجاز در محوطه تاريخي فرهاد گرد توسط افراد غير بومي بلافاصله نيروهاي پايگاه ميراث فرهنگي فريمان با هماهنگي کلانتري فرهاد گرد به محل اعزام شدند.
وي ادامه داد: ماموران پاسگاه و پايگاه يگان حفاظت ميراث فرهنگي چهار نفر حفار غيرمجاز را حين حفاري دستگير کردند.
مدير گفت: همچنين يک دستگاه خودرو توقيف و به پاسگاه انتظامي تحويل شد، متهمان نيز به همراه پرونده تشکل شده به مراجع قضايي معرفي و موضوع در دست پيگيري است.
فرمانده يگان حفاظت ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي خراسان رضوي ادامه داد: محوطه باستاني فرهاد گرد مربوط به دوران پيش از تاريخ ايران باستان – دورانهاي تاريخي پس از اسلام است در قسمتي از محوطه، تپه فرهادگرد به صورت مخروط نامنظمي است که از ارتفاع زيادي برخوردار است که احتمالا ارگ فرهادگرد قديم بوده است.
يادآور ميشود؛ بررسي ها نشان ميدهد که برخي از سفالهاي فرهادگرد مربوط به هزارههاي سه و چهار قبل از ميلاد است، اگرچه نميتوان با تنها بررسي سطحي کاربرد محوطه و فرآيند شکلگيري آن را دريافت اما با توجه به شناسايي سفال کتيبهدار ساساني، سفالهاي کتيبهدار اوايل دوره اسلامي و سفالهاي مرغوب و لعابدار قرون ميانه و متاخر اسلامي ميتوان اين فرض را مطرح کرد که تپه فرهادگرد استقراري مرکزي و با ساختاري پيچيده بوده است.
يکي از مهمترين يافتههاي باستانشناسي اين محوطه سفال کتيبه دار است که از اهميت فرهادگرد خبر ميدهد، همچنين برخي از سفالهاي يافت شده در اين محوطه شباهت بسيار زيادي به سفالهاي محوطه سيلک کاشان دارد که احتمالا نشان از ارتباط فرهنگي اين دو محوطه کهن دارند.
گفتني است؛ فرهاد گرد در بخش مرکزي فريمان قرار دارد و فريمان در فاصله ۷۵ کيلومتري مشهد مرکز استان خراسان رضوي قرار دارد.