نماد آخرین خبر

۳ شهرستان کردستان در وضعیت قرمز؛ محدودیت‌های کرونایی تشدید می‌شوند

منبع
مهر
بروزرسانی
۳ شهرستان کردستان در وضعیت قرمز؛ محدودیت‌های کرونایی تشدید می‌شوند

مهر/ شيوع گسترده ويروس کرونا در استان کردستان همچنان ادامه دارد و به همين دليل سه شهرستان سنندج، سقز و بيجار در وضعيت قرمز قرار گرفتند.

در حالي که هشدارهاي دانشگاه علوم پزشکي کردستان در خصوص روند رو به رشد شيوع ويروس کرونا در استان کردستان همچنان ادامه دارد که از روز گذشته سه شهرستان سنندج به سقز و بيجار در وضعيت قرمز شيوع اين ويروس قرار گرفته‌اند.
شيوع مجدد ويروس کرونا در استان کردستان از روزهاي پاياني شهريور ماه آغاز شده و بر اساس آمار روزانه اعلام شده از سوي دانشگاه علوم پزشکي کردستان ميزان شيوع اين ويروس و همچنين شمار افراد بستري شده در بيمارستان‌ها و مراکز درماني استان روز به روز افزايش مي‌يابد.
دانشگاه علوم پزشکي کردستان از روزهاي پاياني شهريورماه هشدارهاي خود در خصوص عدم رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي از سوي اقشار مختلف مردم را آغاز کرد و عليرغم هشدارهاي دانشگاه‌علوم‌پزشکي متأسفانه پيک سوم کرونا وارد اين استان شده و پيش‌بيني مي‌شود که شرايط و وضعيت نگران‌کننده‌اي پيش روي استان کردستان باشد.
از ابتداي تيرماه تا روزهاي پاياني شهريور و با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي استان کردستان وارد وضعيت و شرايط سفيد ويروس کرونا شد ولي متأسفانه با گذشت زمان بي تفاوتي در ميان مسئولان و نوعي بي خيالي در بين مردم براي رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي باعث شيوع مجدد اين ويروس در استان شد روند رو به رشد شمار مبتلايان به ويروس کرونا در استان کردستان در حالي همچنان ادامه دارد.
آمارهاي اعلام شده از سوي دانشگاه علوم پزشکي کردستان نشان مي‌دهد که شمار مبتلايان به ويروس کرونا طي روزهاي گذشته در مقايسه با ۲۰ روز قبل شش برابر شده و متأسفانه اين وضعيت در شمار افراد بستري افزايش بيشتري را نشان مي‌دهد.
در حالي که در ميانه‌هاي شهريور ماه حداکثر شمار افراد بستري شده در بيمارستان‌هاي استان کردستان به کمتر از ۴۵ نفر رسيده بود، که هم اکنون اين ميزان به نزديک ۳۰۰ نفر افزايش پيدا کرده است.

وضعيت سه شهرستان کردستان قرمز شد
بر اساس اعلام مسئول روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي کردستان روند رو به رشد شمار مبتلايان به ويروس کرونا در استان کردستان در حالي همچنان ادامه دارد که از روز گذشته سه شهرستان سنندج، سقز و بيجار در وضعيت قرمز شيوع ويروس کرونا قرار گرفته‌اند.
آرزو فلاحي ادامه داد: متأسفانه همزمان با قرمز شدن وضعيت اين سه شهرستان استان کردستان، ديگر شهرستان‌هاي استان نيز شرايط و وضعيت خوبي را سپري نمي‌کنند و شمار زيادي از آنها در وضعيت نارنجي و نزديک به قرمز قرار گرفته‌اند.
وي گفت: در صورت عدم رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در کوتاه‌ترين زمان ممکن کل استان کردستان در شرايط قرمز قرار مي‌گيرد و ما روزهاي بسيار سختي را در زمينه شمار افراد مبتلا و همچنين مرگ و مير بر اثر ابتلاء به ويروس کرونا در پيش خواهيم داشت.
در حالي که هشدارهاي دانشگاه علوم پزشکي کردستان در خصوص وضعيت اين استان براي مقابله با ويروس کرونا همچنان ادامه دارد، که از روز پنج شنبه ۱۰ مهر ماه محدوديت‌هاي جديدي در استان کردستان اعمال شده و اين محدوديت‌ها تا دو هفته آينده همچنان ادامه خواهد داشت.

بازگشت محدوديت‌هاي کرونايي به کردستان
محمد ابراهيم زارعي سرپرست معاونت سياسي و امنيتي استاندار کردستان روز پنچ شنبه اعلام کرد: با توجه به روند افزايشي بيماري کوويد ۱۹ براي پيشگيري شيوع بيشتر اين بيماري کرونا و به منظور رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي براي حفظ سلامت مردم اين تعطيلي از ۱۰ تا ۲۴ مهرماه براي چهار دسته از مراکز اعمال مي‌شود.
وي افزود: اين مراکز در تمام شهرستان‌هاي استان شامل تالارهاي پذيرايي، قليان سراها، قهوه خانه‌ها، کافي شاپ‌ها و آرامستان‌ها است و همچنين فعاليت رستوران‌ها و غذاخوري‌ها نيز در اين مدت صرفاً به صورت بيرون بر خواهد بود.
سرپرست معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري کردستان در خصوص تعطيلي مدارس و مراکز آموزشي در استان، ادامه داد: در اين مورد هيچ تصميمي گرفته نشده است.
زارعي يادآور شد: تصميم‌گيري در اين خصوص بر عهده ستاد ملي مقابله با کرونا بوده و ستاد استاني تابع تصميمات آنها است.
وي بر استفاده از ماسک توسط پرسنل ادارات در محل کار تاکيد کرد و گفت: فروشگاه‌هاي بزرگ سطح استان نيز موظف به در اختيار گذاشتن ماسک و مواد ضدعفوني‌کننده به مراجعين خود هستند و سازمان صمت و اصناف نيز بايد بر اجراي اين امر نظارت کنند.
همزمان با افزايش بعضي از محدوديت‌هاي کرونايي در استان کردستان، بر اساس اعلام دبيرخانه ستاد ائمه جمعه استان، از اين هفته برگزاري هر گونه نماز جمعه در سه شهرستان سنندج، سقز و بيجار ممنوع خواهد بود و مساجد نيز طبق محدوديت‌هاي اعلام شده به صورت کامل تعطيل مي‌شوند.

مدارس در کردستان فعلاً تعطيل نشده‌اند
هر چند که سرپرست معاونت سياسي و امنيتي استاندار کردستان اعلام کرد که مدارس اين استان به ويژه سه شهرستان سنندج، سقز و بيجار با وضعيت قرمز همچنان فعاليت دارند که بر اساس اعلام رسمي رئيس دانشگاه علوم پزشکي کردستان هم اکنون شماري از دانش آموزان و معلمان به صورت قطعي به ويروس کرونا مبتلا شده‌اند.
فرزين رضاعي در اين خصوص اظهار داشت: متأسفانه در شماري از مدارس ما ابتلاي قطعي دانش آموزان و معلمان به ويروس کرونا گزارش شده است و به همين دليل ما بر رعايت تمامي پروتکل‌هاي بهداشتي به عنوان يک اولويت تاکيد داريم.
هم اکنون تمامي مدارس در استان کردستان به صورت کامل فعاليت دارند و از اين هفته حضور نوبتي دانش آموزان در مدرسه نيز لغو شده است و تمامي دانش آموزان در تمام روزهاي هفته موظف به حضور در کلاس‌هاي درس هستند.
همزمان با ادامه فعاليت مدارس در استان کردستان، متأسفانه ميزان رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي از جمله استفاده از ماسک در بين اقشار مختلف مردم به شدت کاهش پيدا کرده و مردم زيادي در روزهاي تعطيل وقت خود را در پارک‌ها و امکان تفريحي سپري مي‌کنند.
روز گذشته تمامي پارک‌ها و حتي فضاي سبز اطراف خيابان‌ها و معابر شهري در سنندج مملو از جمعيت بود و هر چند که روشنايي تمامي پارک‌هاي سنندج از ابتداي ورود ويروس کرونا خاموش شده است ولي مردم در تاريکي دور هم جمع شده و سفر صرف شام و پذيرايي را پهن کرده بودند.
تلاش در راستاي رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و همچنين جديت بيشتر مديران و مسئولان از جمله اعضاي ستاد مقابله با ويروس کرونا در راستاي اتخاذ تصميم‌هاي درست و به موقع براي مقابله با شيوع بيشتر اين ويروس يکي از نيازهاي لازم و ضروري در شرايط فعلي است.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان کردستان را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر کردستان در تلگرام :
https://telegram.me/joinchat/AAAAAEIzkR_omLO41FJL8g
آخرين خبر کردستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online