بازی با جان دوچرخهسواران در جادههای کرمانشاه

ايسنا/ دوچرخه سوار کرمانشاهي عضو تيم ملي جوانان گفت: چون پيستي براي تمرين نداريم، براي همين جهت تمرين به جاده هاي اطراف کرمانشاه مي رويم که برخي رانندگان مشکلاتي برايمان درست ميکنند.
محمدپارسا شفيعي، دوچرخه سوار کرمانشاهي عضو تيم ملي جوانان بااشاره به مشکلاتي که دوچرخه سواران در کرمانشاه با آن دست و پنجه نرم مي کنند، اظهار کرد: مشکلات دوچرخه سواري کرمانشاه زياد است، اما مهمترين آن همان نداشتن يک پيست است که باعث مي شود براي تمرين به دل جاده هاي اطراف شهر بزنيم.
وي با بيان اينکه دوچرخه سواري در جاده هاي اطراف کرمانشاه هم مصائب زيادي را براي رکابزنان به همراه دارد، عنوان کرد: يکي از مهمترين مشکلات خراب بودن جاده ها است که خرابي قطعات دوچرخه هايمان را به دنبال دارد و باتوجه به اينکه اين قطعات هم عموما وارداتي و گران هستند، هزينه هاي زيادي را به ورزشکاران اين رشته تحميل مي کند.
عضو تيم ملي دوچرخه سواري جوانان هزينه خريد هر دوچرخه کورسي را حدود 80 تا 90 ميليون تومان دانست و گفت: هربار که لاستيک دوچرخه فرسوده مي شود، براي تمرين هر جفتي را بايد حدود 500 تا 600 هزار تومان بخريم و اگر بخواهيم براي مسابقه لاستيک تهيه کنيم، هر يک حلقه آن بين 900 هزار تا دو ميليون تومان تمام مي شود که با اين وضعيت جاده هاي کرمانشاه هزينه هاي زيادي را روي دوش ما مي گذارد، اما چون پيستي هم براي تمرين نداريم، مجبوريم در همين جاده ها تمرين کنيم.
وي به ديگر مصائب دوچرخه سواران در جاده هاي کرمانشاه اشاره کرد و گفت: هر وقت براي تمرين به جاده هاي اطراف کرمانشاه مي رويم، حدود سه ساعت را در جاده هستيم و حداقل 90 کيلومتر رکاب مي زنيم، دراين مدت گاهي برخي از راننده مشکلات و آزار و اذيت هايي برايمان درست مي کنند.
شفيعي در اين خصوص بيشتر توضيح داد و گفت: برخي از سرنشينان خودروها از پشت سر آب جوش رويمان مي پاشند و گاهي هم ميوه پرتاب مي کنند. راننده هايي هم هستند که براي ترساندن ما تاجايي که ممکن است ماشينشان را به ما نزديک مي کنند.
وي تاکيد کرد: البته برخي از راننده هاي کاميون هم هستند که وقتي مي خواهند ما را تشويق کنند، بوق مي زنند و چون يکدفعه با صداي بلندي مواجه مي شويم، باعث ترس ما مي شود.
شفيعي با بيان اينکه در مجموع در جاده ها هر لحظه خطر تصادف را احساس مي کنيم، يادآور شد: سال گذشته چنين مشکلي براي يکي از رکابزنان اتفاق افتاد و راننده اي که در خواب بود از پشت با او تصادف کرد و باعث شد تا مهره هاي کمرش جابجا و دوچرخه اش نيز نابود شود و در نهايت براي هميشه دوچرخه سواري را کنار گذاشت.
شفيعي با بيان اينکه رسانه هاي کرمانشاه بايد براي حل چنين مشکلاتي فرهنگ سازي کنند، عنوان کرد: همچنين آموزش و پرورش هم مي تواند از همان پايه فرهنگ دوچرخه سواري را ميان دانش آموزان ترويج کند.
وي در ادامه با اشاره به عدم حمايت مسئولين از رشته دوچرخه سواري در کرمانشاه، افزود: متاسفانه عدم حمايت از اين رشته در کرمانشاه باعث شده تا ورزشکاراني که با علاقه به سمت دوچرخه سواري مي آيند، پس از مدتي آن را رها کنند.
ملي پوش دوچرخه سواري ادامه داد: هرچند گاها براي اعزام به برخي مسابقات هم از سوي هيات حمايت هايي صورت مي گيرد، اما برخي از اعزام ها هم بايد از جيب ورزشکار باشد و همين دوچرخه سواران را براي ادامه کار دلسرد مي کند.
وي در ادامه اشاره اي هم به تمرينات اين روزهاي دوچرخه سواران کرمانشاهي داشت و گفت: از وقتي که کرونا شيوع پيدا کرده، بيشتر به شکل گروه هاي سه و چهار نفره براي تمرين به جاده هاي اطراف بويژه کمربندي غربي کرمانشاه مي رويم.
شفيعي در پايان از برنامه ريزي هايش براي شرکت در مسابقات آسيايي 2021 کشور امارات خبر داد و گفت: اردوهاي تيم ملي جوانان هنوز شروع نشده و آخرين اردويي هم که داشتيم زمستان سال گذشته بود، اما به نظر مي رسد که طي ماه آينده اردوها شروع شود و بتوانم تمريناتم را جدي تر ادامه دهم.