۱۰ مرکز تجاری پر خطر در قم فعال است
باشگاه خبرنگاران/ معاون سازمان آتش نشانی قم از وضعیت ساختمانهایی که پیش از سال ۹۲ ساخته شده نگران است و میگوید هرچند به مالکان این ساختمانها تذکر دادهایم، اما آنها توجهی به اخطارهای ما نمیکنند.
سال گذشته چهار هزار و ۲۰۰ مورد آتش سوزی در قم گزارش شده است که ۳۵ درصد آنها مربوط به اصناف و اماکن تجاری بوده و سازمان آتش نشانی قم اذعان میکند به مراکز پرخطر تجاری اخطار داده شده و از مراکز صدور پروانه کسب هم خواسته برای صدور مجوز، از این سازمان استعلام کنند.
علی زندیه، معاون سازمان آتش نشانی قم با اشاره به اینکه سازمان آتش نشانی از سال ۹۲ به نظارت بر ساخت و سازها را بر عهده گرفته است، میگوید: از همان ابتدا تمام موارد و مباحث ایمنی که باید در ساختمانها رعایت شود را به مالکان ابلاغ میکنیم و آنها نیز موظف به رعایت اصول ایمنی مقررات ملی ساختمان برای دریافت پایان کار هستند و خوشبختانه مراکز تجاری که بعد از سال ۹۲ ساخته شدهاند به لحاظ ایمنی در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
وی از وضعیت ساختمانهایی که پیش از سال ۹۲ ساخته شده نگران است و میگوید هرچند به مالکان این ساختمانها تذکر دادهایم، اما آنها توجهی به اخطارهای ما نمیکنند.
زندیه میگوید: چنانچه میخواهیم حوادثی همچون پلاسکو در قم اتفاق نیفتد باید زودتر به فکر باشیم، زیرا هر لحظه امکان دارد حادثهای تلخ در یکی از مجتمعهای تجاری قم رخ دهد.
گفتنی است؛ یکسال قبل در شهریور سال ۹۸ محمود سیجانی خبر از ۱۰ مرکز تجاری ناایمن در قم میدهد و میگوید: از این تعداد چهار مرکز تجاری ایران یدک، حجت، موسی بن جعفر (ع) و بازار بزرگ قم باید هرچه سریعتر فکری به حال این مراکز کنیم.
حالا زندیه میگوید: تاکنون بیش از سه تا چهار اخطار در سال برای این ۱۰ واحد پرخطر تجاری در استان صادر شده است، اما متأسفانه شرایط مطلوبی در این ساختمان به منظور حفظ جان مردم در این مجتمعهای تجاری وجود ندارد و هر لحظه ممکن است برای تک تک افرادی که به این مراکز شلوغ میروند حادثهای غیر قابل جبران رخ دهد.