نماد آخرین خبر

انجام موفقیت‌آمیز عمل جراحی نوزاد نارس در مشهد

منبع
فارس
بروزرسانی
انجام موفقیت‌آمیز عمل جراحی نوزاد نارس در مشهد

فارس/ نوزاد نارسي که با ويژگي‌هاي خاص مورد عمل جراحي قرارگرفته بود، به لطف امام رضا(ع) و تلاش تيم پزشکي با توانمند شدن ريه‌هايش، امکان تنفس و جدا شدن از دستگاه تنفسي از بيمارستان ترخيص و تحويل خانواده‌اش شد.

براي اولين بار در شرق کشور بود که يک نوزاد نارس با ويژگي‌هاي خاص مورد عمل جراحي قرار مي‌گرفت و نگراني‌ها درباره وضعيت او زياد بود، اما به لطف امام رضا(ع) و تلاش تيم پزشکي بيمارستان فوق تخصصي رضوي، «کوروش» هم عمل جراحي قلب را به‌سلامت پشت سر گذاشت و هم با توانمند شدن ريه‌هايش، امکان تنفس و جدا شدن از دستگاه تنفسي را پيدا کرد و از بيمارستان ترخيص شد.
جراح قلب بيمارستان‌رضوي، در خصوص داستان اين تجربه نادر گفت: «کوروش» اوايل بهمن‌ماه، در سي‌و‌سومين هفته بارداري مادر يعني هفت هفته زودتر از موعد متولدشده بود، به همين دليل سيستم‌ها و اندام‌هاي حياتي‌اش ازجمله ريه‌ها، کامل نبود. همچنين وزن اين نوزاد حدود دو کيلو و ۲۰۰ گرم بود و تاکنون نوزادي با اين وزن پايين در مشهد تحت عمل جراحي قلب قرار نگرفته بود که خوشبختانه با موفقيت در بيمارستان رضوي انجام شد.
محمود حسن‌زاده‌ملکي افزود: اين عمل جراحي با توجه به سن و وزن پايين نوزاد، براي نخستين‌بار در شرق کشور انجام شد و نوزاد هفت روز پس از عمل جراحي ازنظر قلبي شرايط پايداري داشت، اما به دليل مشکلات ريوي امکان ترخيص او نبود. درنهايت پس از سير مراحل درماني و انجام اکو، پس از يک ماه بستري در بيمارستان‌رضوي، اوايل اسفندماه مرخص و تحويل خانواده شد.
عضو هيئت‌علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ادامه داد: در حال حاضر کوروش بدون استفاده از دستگاه، امکان تنفس دارد و فقط بايد به مدت سه ماه، هرماه يک‌بار ويزيت شود. در صورت پايدار بودن شرايط بيمار پس‌ازاين مدت، او به‌صورت سالانه معاينه و وضعيت سلامتي‌اش بررسي مي‌شود.
اين فوق تخصص جراحي قلب و عروق درباره جزئيات عمل قلب اين نوزاد نارس نيز ابراز کرد: اين نوزاد تحت عمل «سوييچ شرياني»، جابه‌جايي عروق بزرگ، قرار گرفت. درگذشته چنين عمل‌هاي جراحي در مشهد انجام‌شده بود، اما ازنظر وزني و سن، اين نوزاد کوچک‌ترين فرد عمل شده در شرق کشور محسوب مي‌شود.
وي جراحي سوييچ شرياني را يکي از عمل‌هاي جراحي سخت اطفال دانست و افزود: نکته مهم اينکه، قلب اين نوزاد داراي سوراخ بين بطني بود که طي عمل، علاوه بر جابه‌جايي عروق بزرگ، اين سوراخ نيز ترميم و بسته شد.
حسن‌زاده ‌ملکي ادامه داد: ميزان مرگ‌ومير در انجام اين عمل جراحي در مراکز مختلف درماني ايران حدود ۷ تا ۲۰ درصد است، البته به‌شرط آن‌که نوزاد زودتر از موعد متولد نشده باشد و وزنش زير سه کيلو نباشد، هم‌چنين مهم است که قبل از جراحي، نوزاد بيماري يا مشکل ديگري نداشته باشد.
وي تأکيد کرد: بي‌ترديد نيروهاي متخصص و توانمند و تجهيزات پيشرفته موجود در بيمارستان‌رضوي، اين امکان را براي تيم ما مهيا کرد تا بتوانيم نوزادي با وزن پايين‌تر و شرايط خطرناک‌تر را در اين بيمارستان عمل کنيم.
اين فوق تخصص جراحي قلب و عروق  خاطرنشان کرد: تعداد بيمارستان‌هاي فعال در حوزه جراحي قلب کودکان در کشور، انگشت‌شمار است و در شرق کشور هم فقط در بيمارستان رضوي و بيمارستان امام رضا(ع) مشهد، عمل‌هاي سخت قلب کودکان و نوزادان انجام مي‌شود.
عضو هيئت‌علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تأکيد کرد: بيمارستان فوق تخصصي‌رضوي جزو معدود مراکز خوب کشور در حوزه جراحي قلب کودکان و نوزادان است.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar