رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: روند ابتلا به کرونا در این استان انفجاری است

ايرنا/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي بوشهر گفت: شناسايي ۶۵۱ نفر مثبت کرونايي در مدت ۲۴ ساعت، بيانگر روند انفجاري گسترش اين ويروس در اين استان است.
سعيد کشميري، رئيس دانشگاه علوم پزشکي بوشهر اظهار کرد: در زمان حاضر ۵۰۰ تخت براي بيماران مبتلا به ويروس کرونا دراستان بوشهر پيش بيني شدهاست که تختهاي بخش اورژانس کرونايي پر شده و تخت خالي در اين بخشها وجود ندارد به همين دليل مهمترين کاري که در اين اپيدمي بايد انجام داد پيشگيري است تا افراد بيش از اين مبتلا نشوند.
وي ادامه داد: هرچند در زمان حاضر سه شهرستان اين استان در وضعيت قرمز کرونايي و چهار شهرستان نيز نارنجي است؛ اما با کاهش تجمع و حلقه تماس و رعايت فاصلهگذاري اجتماعي باز هم ميتوان مانع شيوع هرچه بيشتر اين ويروس شد.
کشميري بيان کرد: ابتلا در موج چهارم شيوع کرونا از مرحله خانوادگي فراتر رفته و به صورتي شده که اهالي يک روستا به يکباره به اين ويروس مبتلا ميشوند.
وي افزود: چنانچه کسي مبتلا به ويروس باشد و از قرنطينه خارج و منجر به ابتلا و شايد مرگ افراد ديگر شود، آن شخص مديون است.
دبير ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر در باره واکسن گرونا گفت: تاکنون ۱۰ هزار دوز واکسن وارد استان بوشهر شدهاست و به زودي نيز محموله جديدي وارد ميشود؛ اما با توجه به وجود برخي مشکلات در زمينه واردات اين واکسن تا زمان اينکه توليد واکسن داخلي مراحل مختلف توليد را طي کند و به توليد انبوه برسد راهي جز پيشگيري وجود ندارد.
کشميري اضافه کرد: در تزريق واکسن اولويت با کادر درمان و بهداشت، پرستاران، پزشکان، کارکنان آزمايشگاهها، راديولوژي و مراکز بهداشت است و در کنار اين افراد تالاسمي، دياليز، سرطانيها و سالمنداني که در خانه سالمندان هستند واکسن دريافت کردهاند.
وي يادآور شد: بخش جديدي از واکسن که قرار است وارد شود نيز در اختيار نظام پزشکي قرار ميگيرد و بخشي نيز به پاکبانهايي که به پسماند عفوني سر و کار دارند، تزريق ميشود.
دبير ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر در مورد اجراي محدوديتها گفت: براساس تعريف محدوديتهاي هوشمندانه همه دستگاههاي اجرايي در زمينه دورکاريها، اصناف و گروههاي شغلي بايد مطابق با قانون نسبت به اجراي محدوديتها اقدام و نبايد منتظر دستورالعمل و بخشنامه باشند.
کشميري با اشاره به ابتلاي ۳۵ نفر از کارکنان دستگاههاي اجرايي استان بوشهر به کرونا، تاکيد کرد: براساس محدوديتهاي هوشمند همه مسائل آموزشي حضوري، مراسم فرهنگي و مذهبي، کافي نت و گيم نتها، قهوه خانهها، باشگاههاي ورزشي، آرايشگاهها و تالارها و اصناف بجز سوپرمارکتها و نانواييها به مدت دو هفته تعطيل هستند.
وي گفت: برگزاري جشن تولد، ميهماني، شرکت در تورهاي سياحتي و ساير موارد ديگر از نيازهاي روحي همه انسانها است و هيچ کسي بدون اين نيازها دوام ندارد؛ اما در زمان حاضر شرايط غير عادي است و اين شرايط و اتفاق براي کل دنيا رخ دادهاست پس همه بايد با کمک هم تاب آوري را بيشتر و کاري کنيم که به عزيزان خودمان و ديگران آسيب نرسد.
دبيرستاد مقابله با کرونا استان بوشهر يادآور شد: در زمان حاضر ۲۳۹ بيمار در بخشهاي کرونايي بيمارستانهاي استان بوشهر بستري هستند که از اين شمار ۲۲ نفر در بخش مراقبتهاي ويژه و ۹ نفر در وضعيت حاد اين بيماري قرار دارند.