چطور برای ماه رمضان بامیه درست کنیم؟

قلم نيوز/ کمتر از دو هفته ديگر به ماه رمضان مانده و همه هيجان خريدن شيرينيها و خوراکيهاي مخصوص اين ماه به خاطر کرونا از بين رفته است. از طرفي خانهنشيني براي خيليها ادامه دارد و ميتوانيم دست به کار شويم و هيجان درستکردن و خوردن را در خانه تجربه کنيم.
يکي از اين شيرينيها باميه است که به راحتي ميتوانيم در خانه درست کنيم.
مواد لازم براي تهيه باميه:
آرد: ۱ ليوان
آب: ۱ ليوان
تخم مرغ درشت: ۲ عدد
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذاخوري
مواد لازم براي شربت:
شکر: ۲ ليوان
آب: ۱ ليوان
گلاب: ۱/۲ ليوان
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوري
آبليمو: ۱ قاشق چايخوري
طرز تهيه و دستور پخت باميه:
۱. آب و شکر را مخلوط کرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به جوش بيايد و تمام شکر حل شود؛ سپس زعفران، گلاب و آبليمو را اضافه کنيد و پس از ۱۰ دقيقه که جوشيد شربت را از روي حرارت برداريد(در زمان افزودن باميه شربت بايد ولرم باشد).
۲. آب و کره را داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا بهجوش بيايد. سپس آرد و شکر را اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد تا خمير جمع شود. در ادامه ۲ قاشق غذاخوري شربت به آن اضافه کنيد و هم بزنيد تا کامل به خورد خمير برود.
۳. حدود ۱۰ دقيقه خمير را با حرارت ملايم تفت دهيد و مدام هم بزنيد تا خمير بپزد. سپس قابلمه را از روي حرارت برداريد و پس از اينکه خمير خنک شد تخم مرغها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنيد تا خميري نرم و لطيف بدست بيايد.
4. داخل قابلمه مقدار زيادي روغن بريزيد. خمير را داخل قيف با سر ماسوره دار بريزيد و در روغن قيچي کنيد. سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد. باميهها را در حين سرخ شدن مرتب به هم بزنيد تا به هم نچسبند و يکدست سرخ شوند. اين مرحله حدود ۲۰-۳۰ دقيقه طول ميکشد. پس بايد کمي صبر و حوصله به خرج دهيد.
۵. قابلمه را خيلي پر نکنيد تا باميهها حسابي پف کنند و داخلشان پوک شود. با کم نگه داشتن دماي روغن شيريني فرم صافتر و قشنگتري پيدا ميکند. قبل از ريختن سري دوم، بگذاريد روغن از دما بيافتد و کمي خنک شود.
۶. آنها را روي دستمال حولهاي بچينيد تا روغن اضافه گرفته شود. سپس به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنيد تا شربت را به خود جذب کنند(حدود ۳ دقيقه قرار دادن باميه در شربت کافي است).
فوت و فنها:
- در زمان ريختن خمير داغ داخل شربت، شربت بايد خنک شده باشد.
- موقعي که خمير را داخل روغن ميريزيد، روغن نبايد داغ شده باشد. در غير اين صورت باميه فرصت پف کردن پيدا نميکند و ترد نميشود.