۱۳ درصد سیب تولیدی اشنویه در سردخانهها باقی است

ايرنا/ مدير جهاد کشاورزي اشنويه گفت: امسال بيش از ۱۵۰ هزار تُن سيب در اين شهرستان توليد شده که از اين مقدار بيش از ۱۰۰ هزار تُن براي صادرات و ميوه شب عيد در سردخانههاي اين شهرستان نگهداري ميشد که اکنون ۲۰ هزار تن در سردخانهها مانده است.
مراد رسول انصاري، مدير جهاد کشاورزي اشنويه اظهار کرد: تاکنون ۸۰ درصد از سيب سردخانههاي اين شهرستان به بازار عرضه شده و هماکنون نيز روند صادرات ادامه دارد.
وي اضافه کرد: در اين شهرستان بيش از ۳۵ واحد سردخانه فعاليت ميکنند که ظرفيت اسمي آنها بيش از ۱۰۰ هزار تن است؛ اما امسال به خاطر افزايش توليد، بيش از ظرفيت اسمي در سردخانهها ميوه نگهداري ميشود.
مدير جهاد کشاورزي اشنويه گفت: سيب اشنويه از لحاظ کيفيت، محل پرورش و کميت، توانايي تبديل به برند ملي را دارد و بايد در زمينه معرفي آن به بازارهاي مختلف داخلي و خارجي اقدامات موثري صورت گيرد.
انصاري ارقام غالب سيب در اين شهرستان را "رد" و "گلدن دليشيز" عنوان کرد و افزود: بخشي از سيب توليدي اين شهرستان به دليل کيفيت بالا و ماندگاري خوبي که دارد، علاوه بر ساير استانها به کشورهاي ديگر نيز صادر ميشود.
وي ادامه داد: با رايزنيهاي صورت گرفته از سوي مسئولان استاني و کشوري و پيگيريهاي فرمانداري و ادارات مشکل صادرات سيب برطرف شد و عمده سيبهاي مانده در سردخانهها نيز به دليل رغبت کشاورزان به قيمتهاي بالاتر براي فروش است.
مدير جهاد کشاورزي اشنويه تصريح کرد: شهرستان اشنويه بنابر وضعيت جغرافيايي و خاص از پتانسيل و ظرفيت ويژه اي براي توليد محصولات باغي و زراعي برخوردار است و برنامهريزي براي توسعه صنايع تکميلي و فراوري ميوه در اولويت مسئولان اين شهرستان است.