علاقهمندان به خوردن زولبیا و بامیه بخوانند
صدا و سيما/ کارشناس نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه گفت: زولبيا و باميه به دليل داشتن قندهاي ساده موجب افزايش ناگهاني قندخون ميشود و فرد به صورت لحظهاي احساس سيري ميکند، اما پس از مدتي با افت سريع قند، احساس تشنگي و گرسنگي تشديد ميشود به همين دليل مصرف آن در وعده سحر توصيه نميشود.
سليماني مهر، کارشناس نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه با بيان اينکه يک باميه ۸۰ و يک عدد زولبيا ۲۰۰ کالري دارد بيان داشت: براي سوزاندن اين ميزان کالري به ۴۰ دقيقه تمرينات هوازي نياز است که از توان يک فرد روزه دار خارج است.
وي افزود: به جاي مصرف زولبيا و باميه يا شيرينيهاي صنعتي بهتر است قندهاي طبيعي مانند توت خشک، خرما و کشمش استفاده شود که داراي قندهاي پيچيده تري هستند و به مرور وارد بدن فرد ميشود.
سليماني مهر با بيان اينکه در تهيه زولبيا و باميه از رنگهاي مصنوعي نيز استفاده ميشود گفت: استفاده از رنگهاي مصنوعي باعث بروز مشکلات کبدي، کليوي، بيش فعالي در کودکان و عاملي براي بروز سرطان هاست و هرچه رنگ زولبيا و باميه روشنتر باشد سالمتر است.
وي گفت: زولبيا و باميه علاوه بر قند بالا به دليل سرخ شدن با روغن منشا اسيدهاي چرب ترانس است که افزايش کلسترول و بروز ديابت را به دنبال دارد.