خواص این میوه فوقالعاده است

صدا و سيما/ کارشناس نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه در تشريح خواص توت فرنگي گفت: توت فرنگي سرشار از آنتي اکسيدانها و ترکيبات گياهي است که براي سلامت قلب و کنترل قند خون بسيار موثر هستند.
سليماني مهر، کارشناس نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه بيان کرد: توت فرنگي عمدتا از ۹۱ درصد آب و ۷.۷ درصد کربوهيدرات تشکيل شده است و فقط ميزان بسيار کمي چربي در خود دارد.
وي خاطرنشان کرد: ۱۰۰ گرم توت فرنگي تازه ۳۲ درصد کالري دارد که براي بهبود وضعيت آنتي اکسيداني خون، کاهش استرس، کاهش التهاب و بهبود عملکرد عروقي موثر است و کلسترول بد(LDL) در بدن را کاهش ميدهد.
اين کارشناس نظارت بر مواد غذايي اظهار داشت: مطالعات متعددي انجام شده است تا تاثيرات مصرف توت فرنگي به صورت يخ زده يا خشک را روي افراد مبتلا به ديابت نوع ۲ يا سندروم متابوليک بسنجند، که بر اين اساس پس از ۴ الي ۱۲ هفته مصرف توت فرنگي، افراد شرکت کننده در آزمايش کاهش چشمگيري در چند عامل خطر زا براي بدن از جمله کلسترول LDL، نشانههاي التهاب، و ذرات اکسيد شده LDL را در خود تجربه کردند.
سليماني مهر با بيان اينکه توت فرنگي معمولا حساسيتزا نيست، افزود: با اين وجود توت فرنگي حاوي گواتروژن است که احتمال دارد در عملکرد غده تيروئيد در افراد مبتلا به مشکلات تيروئيدي، تداخل ايجاد کند.
چگونه ماندگاري توت فرنگي را بالا ببريم؟
کارشناس نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه گفت: اين محصول پرطرفدار متاسفانه ماندگاري پاييني دارد و خيلي زود فاسد ميشود به همين دليل در زمان خريد، توت فرنگيهاي سالم و با رنگ قرمز روشن و سفت را انتخاب کنيد.
وي خاطرنشان کرد: ميوههاي نرم و داراي هر گونه صدمه فيزيکي با نشانههاي کپک زدگي و لکههاي سفيد نبايد خريداري شود، زيرا فساد ميوه خيلي سريع به کل توت فرنگيها منتقل ميشود، همچنين نيازي نيست کل توت فرنگي خريداري شده را بشوييد، زيرا ماندگاري آن به شدت کاهش مييابد و توت فرنگي بايد قبل از مصرف شسته شود.
سليماني مهر يادآور شد: براي شست وشو نبايد توت فرنگي را در مدت زمان طولاني در آب قرار دهيد، زيرا توت فرنگي به دليل بافت اسفنجي خود مقدار زيادي آب جذب کرده و بافت نامطلوب و نرمي پيدا ميکند و تردي خود را از دست ميهد، ميتوانيد براي شست وشوي توت فرنگي در چند دقيقه از محلول سرکه(يک پيمانه سرکه و سه پيمانه آب) استفاده کنيد.
وي افزود: در زمان قرار دادن توت فرنگي در يخچال آن را در ظرف بزرگ تري به صورت لايهاي نازک بچينيد و هرگز حجم زيادي از توت فرنگي را روي هم در ظرف عميقي نگهداري نکنيد، زيرا عملاً لايههاي زيرين خيلي سريع کيفيت خود را از دست ميدهند، روي توت فرنگيها را با لايهاي از پلاستيک بپوشانيد يا در ظروف دردار نگهداري کنيد. توت فرنگي نشسته در دماي يخچال پنج تا هفت روز و در دماي اتاق فقط يک يا دو روز قابل نگهداري است.