ائمه جمعه اهل سنت خراسان: تابع نظر ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری هستیم

فارس/ ائمه جمعه اهل سنت خراسان در بيانيهاي به مناسب عيد سعيد فطر اعلام کردند که نظر مقام معظم رهبري در خصوص رؤيت هلال ماه، حجّت و خبر موثق جهت اثبات اول ماه است و هيچگونه منافاتي با فقه مذاهب اسلامي ندارد و همان روز را به عنوان روز اول شوال و عيد فطر اعلام ميکنيم.
ائمه جمعه اهل سنت خراسان به مناسبت عيد سعيد فطر ۱۴۴۲هجري قمري بيانيهاي صادر کردن و در آن تبعيت از نظر ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري را اعلام کرد.
متن اين بيانيه به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
«أنَّ رَسولَ اللهِ صلَّى الله عليه وسلَّم قال: صوموا لرُؤيتِهِ ، وأفطِروا لرؤيتِهِ» صحيح النسائي، ص ۲۱۱۵
ماه مبارک رمضان، ماه خدا و بهار قرآن، با برکت و رحمت به سوي مؤمنين ميآيد و با آمرزش گناهان به پايان ميرسد. از بهرههاي بيبديل اين ماه معظّم، گسستن زنجيرهاي شيطاني کبر و کينهي کوردلانه و طلوع خورشيد اميد و همدلي و اتّحاد در دلهاي مؤمنين است.
هرچند امسال نيز به خاطر شيوع ويروس کرونا، مسلمانان و روزهداران در روزها و شبهاي ماه مبارک رمضان، کمتر از گذشته از نعمت عبادت و راز و نياز در مساجد بهره بردند، اما اين مسئله آنان را از ياد خدا غافل نکرده و با بهرهگيري از ظرفيت رسانههاي اجتماعي و نيز عبادات فردي و مواسات و همدلي مؤمنانه در دستگيري از نيازمندان و محرومان جامعه، لحظات نابي از فيوضات رمضاني را رقم زدند و اکنون که به پايان اين ماه با عظمت رسيدهايم و در آستانه حلول ماه شوّال و عيد سعيد فطر قرار داريم؛ ما ائمه جمعه اهل سنّت استانهاي خراسان، با عنايات به روايات و تدبّر در ادلّهي فقهي و موضوعشناسي علمي در خصوص عيد فطر، اعلام ميداريم که با استناد به حديث صحيح «لَا تَصُومُوا حَتَّى تَرَوْا الْهِلَالَ وَلَا تُفْطِرُوا حَتَّى تَرَوْهُ فَإِنْ غُمَّ عَلَيْکُمْ فَاقْدُرُوا لَهُ» (صحيح بخاري، ص ۱۹۰۰) و احاديث وارده ديگر که رؤيت هلال را براي اثبات اول ماه قمري لازم ميدانند و عنايت به اين نکته که جهت اثبات رؤيت هلال خبر صادق لازم است؛ چون در کشور جمهوري اسلامي ايران تأييد اين امر مهم از شئون رهبري معظّم انقلاب است و روايات مذکور از جانب ايشان کاملاً رعايت شده و ايشان امکانات کافي و نيروهاي متخصّص و متعهّد لازم را براي اين امر اختصاص فرمودهاند و تجربه نيز ثابت کرده که حسّاسيت و دقّت لازم را در احراز رؤيت هلال دارند؛ و نيز توجّه به اين مهم که وحدت نظر در خصوص حلول ماه قمري، از مظاهر اتّحاد اسلامي است، لذا اعلام نظر مقام معظم رهبري دام ظله در خصوص رؤيت هلال ماه، حجّت و خبر موثق جهت اثبات اول ماه است و هيچگونه منافاتي با فقه مذاهب اسلامي ندارد و همان روز را به عنوان روز اول شوال و عيد فطر اعلام ميکنيم.
به اميد بهرهمندي و درک وافر از فيوضات و برکات ماه مبارک رمضان و عيد سعيد فطر و نيز برطرف شدن بيماري کرونا از آحاد جامعه بشري.
و من الله التوفيق و عليه التّکلان
ائمه جمعه اهل سنت خراسان
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰