حفظ سطح سبز قم برای پایداری سکونت در آن ضروری است
ايرنا/ رييس سازمان جهاد کشاورزي قم گفت: حفظ و تقويت سطح سبز موجود استان براي جلوگيري از آلودگيهاي محيطي همچون نفوذ گرد و غبار به داخل مناطق مسکوني و امکان ادامه زندگي مناسب و سکونت پايدار در آن، ضروري است.
عباس پورميداني رييس سازمان جهاد کشاورزي قم اظهار کرد: مزرعهها و باغها در قم به دليل کمبود منابع آبي و شرايط جغرافيايي خاص اين استان با سختي بسيار ايجاد شده و حفظ آنها نيز با تلاش شبانه روزي و صرف هزينههاي زياد امکان پذير شده است، در چنين شرايطي هر گونه لطمه زدن به سطح سبز استان در واقع کمک به افزايش مناطق بياباني است و ادامه سکونت در قم را با چالش مواجه ميسازد.
وي افزود: در حال حاضر سطح مزرعهها و باغهاي سبز قم افزون بر ۶۵ هزار هکتار است که بايد با تمام توان از آن حفاظت کرد، چراکه کاهش اين ميزان به طور حتم در زندگي مردم تاثير ميگذارد و موجب مواجه شدن استان با آسيبهاي محيط زيستي ميشود.
وي ادامه داد: فايده گياهان و درختان تنها به باردهي و برداشت محصول خلاصه نميشود و علاوه بر تاثير مثبت مزرعهها و باغها بر کيفيت شرايط محيطي زيستي استان، وجود آنها تقويت نشاط اجتماعي را نيز در پي دارد.
پورميداني گفت: راهبرد سازمان جهاد کشاورزي قم براي حفظ و تقويت سطح سبز استان، استفاده از گياهان مناسب شرايط آب و هوايي قم است که با استفاده از آب کمتر رشد ميکنند و در برابر تنشهاي محيطي مقاوم هستند.
وي بيان کرد: همچنين به دنبال آن هستيم که با اجراي طرح تغيير الگوي کشت و هدايت کشاورزان به سمت کشتهاي جايگزين گياهان آببر در قم، ميزان توليد محصول و سطح اشتغال را در اين بخش مهم اقتصادي استان افزايش دهيم.
نزديک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزي قم فعاليت ميکنند که در اين ميان بيش از يک هزار تن خانم هستند.
بيشتر بهرهبرداران بخش کشاورزي قم را روستاييان استان تشکيل ميدهند بهنحويکه کشاورزي بهتنهايي ۴۵ درصد اشتغال مناطق روستايي در بخشهاي مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
ميزان متوسط توليد بخش کشاورزي استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمينهٔ محصولهاي زراعي، باغي، دامي و شيلات است.