نماد آخرین خبر

شناور کاوشگر خلیج فارس در بندر بوشهر مستقر شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
شناور کاوشگر خلیج فارس در بندر بوشهر مستقر شد

ايرنا/ رئيس مرکز اقيانوس شناسي بوشهر گفت: محل استقرار دائمي شناور کاوشگر خليج فارس به بندر بوشهر انتقال يافت.

مريم قائمي، رئيس مرکز اقيانوس شناسي بوشهر اظهار کرد: شناور کاوشگر خليج فارس که پيش از اين در آب‌‎هاي استان همجوار مستقر بود اکنون محل اصلي و دائمي استقرار آن به بندر بوشهر انتقال يافته است که ظرفيت بزرگي براي اين استان بويژه در بخش محيط زيست دريايي و مسائل مرتبط با آن است.
وي افزود: اين شناور با گشت‏‎‌هاي خود در ساحل و فراساحل پارامترهاي متنوعي از جمله شيميايي شامل زئوپلانکتون‌ها، آلايندگي موادمغذي، فلزات سنگين، آلودگي‌هاي نفتي و فيزيکي شامل شناسايي جهت جريان، ارتفاع موج در جزر و مد دريا و  زيست شناسي، زمين شناختي و هواشناختي را مورد ارزيابي و اطلاعات جامعي از خليج فارس و تنگه هرمز در اختيار کشور قرار مي‎‌دهد.
رئيس مرکز اقيانوس شناسي بوشهر ادامه داد: شناور کاوشگر خليج فارس از سال ۹۸ تاکنون ۶ گشت تحقيقاتي انجام داده و هفتمين گشت تحقيقاتي آن نيز از خرداد ماه از مبدا بندر بوشهر آغاز خواهد شد.
قائمي اظهار کرد: اين کاوشگر در گشت فراروي خود به مدت پنج سال به صورت دوره‏‌اي کل پارامترهاي آب و رسوب در ساحل(از جمله شناگاه‌‎ها، مناطق حفاظت شده و دهانه رودخانه‌‎ها) و فراساحل از دهانه اروند تا تنگه هرمز و سپس از اين تنگه تا مرز آب‏‌هاي اقيانوس و دريايي عمان را مورد پايش قرار مي‌‏دهد.
وي افزود: در ارتباط با دستاورهاي تحقيقاتي اين شناور در حوزه خليج فارس و به ويژه استان بوشهر دو دستاورد مهم داشته که يکي از آنها شناسايي آلوده‌‏ترين نقطه خليج فارس در مجاور عسلويه و ديگري نيز شناسايي دو نقطه با فقر شديد اکسيژن روبروي بندرهاي بوشهر و سيراف(سمت مطاف) است.
قائمي تصريح کرد: در اين ارتباط نتيجه پژوهش‌ها به نهادهاي بالادستي اطلاع رساني شده تا در روند تصميم‌‏گيري و اجرا به دو دستاورد ياد شده توجه و اهتمام لازم را داشته باشند.

آخرين خبر بوشهر در اينستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar