عضو شورا: قسمتی از بافت تاریخی همدان با تصمیمات نامناسب نابود شد

ايسنا/ رئيس مرکز مطالعات و پژوهشهاي شوراي شهر همدان گفت: متأسفانه طي سالهاي گذشته بافتهاي واجد ارزش شهر همدان دستخوش تصميمات نامناسبي بود و باعث شد قسمتي از بافت را از دست بدهيم.
رضوان سلماسي، رئيس مرکز مطالعات و پژوهشهاي شوراي اسلامي شهر همدان اظهار کرد: پس از مدتي دوباره قوانين جديدي در اين رابطه وضع شد و قوانين گذشته تحت تأثير قرار گرفت و منجر به دغدغهمندي براي شهروندان شهر همدان شد و باعث شد مردم پيگير کارهايي که قرار بود بيفتد اما عملي نشد، شوند و يا به فکر راه چارهاي براي مشکلات و موانع باشند.
وي با اشاره به اينکه مردم حق دارند از ملکهايشان در هر بخشي که هست استفاده کنند و نبايد حقوق عامه مردم کنار گذاشته شود، خاطرنشان کرد: در مرکز مطالعات شوراي پنجم جلساتي در اين راستا با حضور اداره کل ميراث فرهنگي استان همدان برگزار شد تا راهکارهايي را در سطح کلان داشته باشيم.
اين عضو شوراي شهر همدان بيان کرد: براي رفع مشکلات بافت شهر همدان ميتوان از راهکارها و تجربههاي شهرهايي مثل کاشان، يزد و اصفهان استفاده کرد و از آنها به عنوان الگو درس گرفت تا اقدامات اجرايي خوبي را رقم بزنيم و البته در همين راستا کارگروهي در شوراي شهر تشکيل شد.
وي با اشاره به اينکه متأسفانه کارهايي که شروع شد به نتيجه نرسيد، تصريح کرد: پس از اين به سمت بخشي از شهرداري بافت تاريخي همدان رفتيم که تاکنون به نام بافت مرکزي شناخته شده و ايراداتي به اين قضيه وارد است به طوريکه بافت تاريخي بايد تمام بافت تاريخي را شامل شود نه بخشي از آن را چراکه باعث ميشود ضوابط ناهمگوني بين بخشي که جدا ميشود و ساير بخشهايي که در همدان است، ايجاد شود.
سلماسي با بيان اينکه راهي که براي رسيدن به حق مالکانه مردم وجود دارد، حق انتقال توسعه است، مطرح کرد: حق انتقال توسعه حق مالکانهاي است که افراد در بافت واجد ارزش به حقوق خود برسند يا به نحو ديگري تأمين شوند و افراد ميتوانند از مزاياي ملک خود استفاده کنند.
رئيس مرکز مطالعات و پژوهشهاي شوراي اسلامي شهر همدان در پايان بيان کرد: بافت واجد ارزش همدان ميتواند اقتصاد شهر را متحول کند و حفظ اين بافت براي گردشگري همدان ارزشمند است و ميتواند رونق و هويت را به شهر برگرداند.