هشدار دامپزشکی آذربایجانشرقی درباره بیماری کشنده تب کریمهکنگو

فارس/ مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي ضمن درخواست از مردم به منظور خودداري از خريد گوشت فاقد مهر بهداشتي دامپزشکي، گفت: با رعايت توصيه هاي بهداشتي دامپزشکي از شيوع بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو جلوگيري کنيد.
اميرحسين بهداد، مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و افزايش فعاليت کنه هيالوما که ناقل ويروس بيماري تب کريمه کنگو است، لازم است دامداران نسبت به سم پاشي جايگاه هاي نگهداري دام و بدن دام ها اقدام کنند و به هيچ وجه کنه ها را با دست از روي بدن دام جدا و يا له نکنند.
وي افزود: با توجه به اينکه تماس انسان با خون و بافت هاي آلوده دام مي تواند باعث انتقال ويروس شود، بنابراين لازم است گوشت و آلايش دامي خريداري شده را پيش از مصرف به ترتيب حداقل به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در يخچال نگهداري کنند.
بهداد گفت: اداره کل دامپزشکي استان طي سال هاي اخير توانسته با استقرار سيستم پيش سرد در تمامي کشتارگاه هاي دام استان، مخاطرات ناشي از اين بيماري را به صفر برساند به طوري که خوشبختانه طي ساليان اخير موردي از اين بيماري در استان ما گزارش نشده است، چراکه گوشت هاي توليد شده تحت نظارت دامپزشکي که داراي مهر دامپزشکي هستند سالم و عاري از عامل ايجاد کننده اين بيماري هستند، بنابراين به هم استاني هاي عزيز توصيه مي شود گوشت قرمز مورد نياز خود را حتما از مراکز عرضه معتبر تحت نظارت دامپزشکي تهيه کنند.
مديرکل دامپزشکي استان اظهار کرد: چنانچه فردي با دام سروکار دارد هنگام کار از وسائل محافظت فردي از قبيل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عينک استفاده کند و بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسائل و البسه کار را شستشو و ضدعفوني کند.