معاون استانداری: افزایش قیمت نان در اصفهان اجرایی میشود
ايرنا/ معاون هماهنگي اقتصادي استانداري اصفهان گفت: مصوبه افزايش قيمت نان با ابلاغ سازمان صنعت، معدن و تجارت در اين استان اجرايي ميشود.
سيدحسن قاضي عسگر، معاون هماهنگي اقتصادي استانداري اصفهان اظهار کرد: قيمت نان با توجه به نوع آن، حدود ۲۰ تا ۲۸ درصد افزايش پيدا خواهد کرد.
وي ادامه داد: اصلاح قيمت و افزايش قيمت نان بايد در فروردين ماه سال جاري انجام ميگرفت؛ اما بنا به دلايلي به زمان ديگري موکول شد.
معاون هماهنگي اقتصادي استانداري اصفهان ابراز کرد: نانوايان توليد کننده در جامعه محسوب ميشوند و همان طور که منافع مصرف کنندگان را در نظر ميگيريم بايد منافع توليد کننده و سود منطقي را هم براي آنها در نظر بگيريم.
وي با اشاره به افزايش قيمت اجاره بها، رهن و اجاره و خميرمايه نانوايان، اضافه کرد: کميتههاي تخصصي در اين زمينه تشکيل شد و پيشنهادهايي را در مورد اصلاح و افزايش قيمت نان ارائه دادند؛ اما نظر اتحاديه نانوايان خيلي بالاتر بود و در نهايت مقرر شد که بر اساس ارزيابي کارشناسان قيمت نان در حد معقولي اصلاح شود که از ضرر نانوايان و مصرف کنندگان جلوگيري شود.
به گفته وي، ميزان و درصد افزايش قيمتها توسط سازمان صمت به فرمانداريها ابلاغ ميشود و فرمانداريها هم در هر منطقهاي بايد به نانوايان ابلاغ کنند که در صورت انجام مطلوب اين امور، اصلاح قيمت ها از امروز بايد اجرايي شود.
قاضي عسگر خاطرنشان کرد: نان توليدي با استفاده از آرد يارانهاي، به هيچ وجه نبايد کنجد زده شود و از اين طريق با قيمت بالاتري به فروش برسد و در صورت انجام اين کار تخلف محسوب ميشود و سازمانهاي بازرسي صمت و اصناف و تعزيرات با اينگونه تخلفات برخورد قانوني خواهند کرد.
وي افزود: تنها ناني که با نرخ مصوب بهصورت کنجدي بفروش ميرسد، سنگک است.
معاون هماهنگي اقتصادي استانداري اصفهان گفت: تعدادي از نانوايان سنگک پز در شهرستان اصفهان آزادپز کامل هستند و مشمول قيمت گذاري نميشوند و عرضه و تقاضا تعيين کننده قيمت نان آنهاست و بايد نانوايي هاي سنگک در اين شهرستان هم بطور کامل آزادپز شود و از شمول نرخ گذاري خارج شوند.
قاضي عسگر ادامه داد: نانوايي سنگک آزادپز بهجز شهرستان اصفهان در ديگر شهرستانهاي اين استان وجود ندارد و همه آنها يارانهاي هستند.
معاون هماهنگي اقتصادي استانداري اصفهان ابراز اميدواري کرد که با اصلاح قيمت نان، کيفيت آن هم بهتر شود.
وي بيان کرد: در زمان حاضر کيفيت نان نسبت به گذشته خيلي بهبود پيدا کرده و دور ريز آن هم بسيار کم شده است و امکان تهيه نان با کيفيت در استان اصفهان وجود دارد.
قاضي عسگر با بيان اينکه نانوايان آزاد پز کامل هم بايد از آرد کامل يا سبوسدار استفاده کنند، افزود: استفاده از آرد سبوسدار براي حفظ سلامتي مردم از مزيتهاي بالايي برخوردار است و بر اساس تحقيقاتي که انجام شده دز انسولين بيماران ديابتي پس از مصرف نان سبوسدار، نصف ميشود همچنين مشکل بيماراني که دچار رفلاکس هستند با استفاده از اين نوع نان برطرف شده است.