نماد آخرین خبر

کمبود آب و علوفه تهدیدی جدی برای عشایر بوشهر است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کمبود آب و علوفه تهدیدی جدی برای عشایر بوشهر است

ایسنا/ مدیرکل امور عشایر استان بوشهر گفت: خشکسالی‌های اخیر موجب کمبود شدید آب و علوفه در مراتع شده که این تهدیدی جدی برای جامع عشایری این استان است.

امینی‌زاده، مدیرکل امور عشایر استان بوشهر بیان کرد: در حالت نرمال میانگین علوفه تولید از هر هکتار مرتع در استان  بین ۴۵ تا ۶۰ کیلوگرم است. اما بر اساس نظریه کارشناسان اداره کل منابع طبیعی استان اعلام شده است که خشکسالی سال آبی زراعی گذشته باعث کاهش ۵۰ درصدی علوفه در مراتع شده  و حدود ۷۰ میلیارد تومان به مراتع آسیب وارد شده است.
وی تأکید کرد: با توجه به پیگیری‌های انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون هزار و ۴۵۰ تن جو یارانه دار(ارزش یارانه پرداختی توسط دولت: ۶ میلیارد تومان) و ۳۰۰ تن از سایر علوفه‌های دامی توسط تشکل‌های عشایری استان خریداری؛ حمل و  بین دامداران عشایری استان بوشهر توزیع شده است.

امینی‌زاده اظهار کرد:  امسال پرداخت تسهیلات ارزان قیمت از طریق صندوق توسعه ملی بند ب ماده ۵۲ معادل دو میلیارد و ۸۵۲ میلیون تومان با سود ۱۴ و ۱۰ درصد و بازپرداخت یک ساله به ازای هر رأس دام ۵۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان  به هر دامدار واحد شرایط پرداخت می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر عملیات آبرسانی سیار به عشایر استان با ۹ دستگاه تانکر تحت مالکیت و ۴ دستگاه تانکر اجاره‌ای به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود.
مدیرکل امور عشایر استان بوشهر با اشاره به اینکه  صادرات و خرید تضمینی دام غیر مولد و مازاد از طریق تشکل‌های عشایری و اتحادیه دامداران کشور در دستور کار قرار دارد، افزود: برای صادرات دام در کل کشور ۱۵۰ هزار رأس دام و برای خرید دام مازاد کشور یک میلیون پیش‌بینی شده اما هنوز سهمیه استان بوشهر مشخص نشده است.

آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar