نماد آخرین خبر

طرح بازار آب در قزوین اجرایی می شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
طرح بازار آب در قزوین اجرایی می شود

ایرنا/ استاندار قزوین گفت: در راستای افزایش نرخ بهره‌وری اقتصادی از منابع آبی و مصرف بهیینه در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ طرح بازار آب در این استان اجرایی می‌شود.

محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین با اعلام این خبر اظهار کرد: این استان در بخش کشاورزی اثرگذاری ملی دارد، امیدواریم افرادی که در این مراسم به عنوان الگو معرفی می‌شوند بتوانند در حوزه کشاورزی اقداماتی انجام دهند که این اثرگذاری بیش از پیش موثرتر باشد.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی به‌ عنوان پایه و اساس اقتصاد کشور است و تأمین امنیت غذایی جامعه را بر عهده دارد واگر این بخش را تقویت کنیم به استقلال اقتصادی کشور کمک می شود.
اعلایی با بیان اینکه کشاورزی یکی از مزیت‌های استان قزوین است، تصریح کرد:  بخش عمده کشاورزی این استان در طول سالیان مورد توجه و توسعه قرار گرفته است و همچنان این ظرفیت توسعه وجود دارد و علی‌رغم اینکه در سطح ملی بیشتر از اندازه جغرافیایی و جمعیت استان در تولید غذا نقش داریم و اثرگذار هستیم ولی سهم ما در تولید ناخالص داخلی قابل توجه نیست.
نماینده عالی دولت در استان قزوین تأکید کرد: از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تولید ناخالص ملی استان در سال ۹۹ تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد به بخش کشاورزی اختصاص یافته است؛ این در حالی است که در حوزه مصارف آب ۸۵ درصد از منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.
وی اضافه کرد: همچنین این عدد در مقیاس ملی و استانداردهای جهانی معقول نیست و باید برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم، با توجه به محدودیت منابع آب و اثرگذاری آب در تولید غذا در سطح استان اولویت اول ما باید ارتقا بهره‌وری در مصرف آب باشد.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: مدیران دستگاه‌های اقتصادی این استان در ماه‌های اخیر تدابیری دارند که براساس آن ما باید با استفاده از منابع آب و شیوه‌های استفاده از آن ضریب بهره‌وری را بالا ببریم، اگر تدبیر نکنیم آیندگان دچار مشکل جدی می‌شوند.
وی تصریح کرد: ما به عنوان استان پیشرو و نمونه، مطالعاتی انجام دادیم که طی آن تفاهم‌نامه بین آب منطقه‌ای و سازمان ایجاد بازار آب در استان منعقد شده است، با این اقدام آب به عنوان منابع قابل توجه درآمدی تبدیل می‌شود.
اعلایی یادآور شد: در این طرح هرکسی که به مصرف آب بیشتری احتیاج داشته باشد می‌تواند آن را از بازار آب خریداری کند، این امر در شرایط کم‌آبی کشور مؤثر است و این فرصت خوبی است که باید از آن به خوبی استفاده کنیم تا شاهد صرفه‌جویی در مصرف آب باشیم.
وی تصریح کرد: در حوزه بازار آب، همه از یک سفره استفاده می‌کنیم و به نظر می‌رسد سازمان فروش آب یکی از پیشران‌های تحول در سطح این استان خواهد بود و بتواند برای افرادی که سهمی از آب دارند نیز درآمد قابل قبولی تعلق می‌گیرد.
استاندار قزوین گفت: در سفر اخیر رئیس جمهور با تدابیر مدیران جهاد کشاورزی و همراهی سایر مسئولین کشاورزی چه در حوزه مرتبط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو مصوبات خوبی در اختیار استان قرار می‌گیرد که در سال ۱۴۰۱ تا سال ۱۴۰۳ در حوزه کشاورزی نقش‌آفرینی خوبی اتفاق می‌افتد.
اعلایی اضافه کرد: ایجاد شبکه‌های آبیاری جدید، مطالعات سدها، ایجاد سد ذخیره آب در سطح استان، سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و حوزه معدن، ایجاد بزرگترین شهرک گلخانه‌ای کشور با قابلیت ارتقا به ۱۵۰۰ هکتار می‌تواند به پیشران‌ها کشاورزی تبدیل و به بهره‌وری برسد.

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today